Toolbars – en uddøende race?

Toolbars – en uddøende race?

Forleden dag læste jeg, at Yahoo er ude med en ny toolbar (værktøjslinje). For læsere, som er i tvivl om hvad en toolbar er, kan jeg fortælle at der er tale om sådan en lille ekstra finesse, der installeres i din browser, for eksempel Internet Explorer. Her vil du typisk få øje på toolbaren lige under adresselinjen hvor man typisk skriver de nyttige www-adresser. Disse toolbars var i mange år ganske fremtrædende, men efterhånden som browserne er blevet lidt mere intelligente med mulighed for at skræddersy dem via plugins og extensions, er de engang så populære toolbars efterhånden forsvundet fra browseren.

Man kan stadig løbe ind i uønskede toolbars, hvis man ikke ser sig godt nok for, så se dig godt for, næste gang du eksempelvis opdaterer Java. Her kan man hurtigt få den forhadte ASK toolbar med i købet, hvis man glemmer at fjerne et enkelt lille flueben. Men tilbage til Yahoo, som åbenbart stadig synes at toolbars er genialt for folket. Med denne Yahoo toolbar får du hurtig adgang til mange af de tjenester, som Yahoo driver: Yahoo-mail, Tumblr og Flickr samt en del andre. Det betyder altså at du får stillet en række knapper til rådighed, så du lettere kommer til de pågældende tjenester. Du kan tilføje og fjerne knapper.

Men tilbage til virkeligheden: er tiden ikke løbet fra disse toolbars? Jeg husker stadig da jeg installerede en toolbar fra Google. Dengang var der ikke en indbygget søgetjeneste i browseren, så Googles toolbar var ganske nyttig. Desuden kunne man bruge deres PageRank system til at tjekke diverse hjemmesiders popularitet – ganske nyttigt for SEO nørder. Men i dag er mine browsere fuldstændig barberet fri for overflødige toolbars, og jeg tror ikke at jeg installerer flere. Og så tænkte jeg:

Er der læsere, som stadig bruger toolbars? Gør du og hvis ja: hvilke(n)? Og nej, billedet her til højre har ikke meget med en toolbar at gøre, men hun er væsentlig pænere end en toolbar fra Yahoo…

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.