Tjek din website

Tjek din website

Hvis du er en stolt og glad ejer af en website, bør du lige give dig tid til at tjekke hvordan status for hjemmesiden er, hvis man skal følge de gældende retningslinjer fra Microsoft, som er en af de helt store aktører på browser området. Browseren er det program, som du ser hjemmesider med, og de mest populære browsere er Internet Explorer, Firefox, Google Chrome og Safari.

Der har især været voldsom storm over Internet Explorer, som er Microsofts browser. Som ejer af en hjemmeside er det en god idé at tjekke, hvordan hjemmesiden opfører sig i de forskellige browsere. Det gælder jo om at give de besøgende en så god oplevelse som muligt. Microsoft har nu frigivet et værktøj, hvor du på nem vis kan tjekke, om din website er brugbar i Internet Explorer 10.

Du skal blot hoppe ind på hjemmesiden og indtaste URLen for hjemmesiden, hvorefter scanneren straks undersøger din website for mulige fælder og skavanker. Den lægger mærke til tre ting: skavanker fra aldrende versioner af Internet Explorer, hjemmesidens muligheder i forskellige browsere på forskellige platforme samt venlighed i forhold til Windows 8. Her gælder det især muligheden for at opføre sig pænt på trykfølsomme skærme.

Jeg måtte naturligvis afprøve Nettips.dk i scanneren, og resultatet var ikke opløftende, men ejheller overraskende. Nettips har efterhånden et par år på bagen, og vi skabte ikke sitet med henblik på at det skulle være offer for fedtfingre på en trykfølsom skærm. Vi tænkte ejheller på responsive design, så designet er brugervenligt på smartphones og tablets, men vi har da efterfølgende ofret lidt krudt på at skabe mobilvenlige versioner. Når scanneren finder problematiske forhold, får du at vide, hvad det handler om og hvordan du kan komme ud af fedtefadet. Good luck!

www.modern.ie/report

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.