
Er der noget der kan få naboer op at toppes, er det grænsen mellem din grund og min grund. Skellet er tit kilde til ubehagelige diskussioner ind over hegnet, og hvad der måske en gang var øl-udveksling ender nogle gange med meningsudvekslinger. Nu kan en ny tjeneste på nettet hjælpe med at få styr på hvem af de to naboer, der har ret.
Krak serverer nemlig en matrikeltjeneste, hvor du får et overblik over grunde i Danmark. Det nye matrikelkort betyder at du for eksempel kan zoome ind på matrikelgrænserne, og du kan samtidig også se hvor langt naboens grund går ind, hen eller ud. Krak har også valgt at præsentere disse matrikelgrænser på luftfotos, og dermed får du et overblik over matrikelgrænserne samtidig med at du kan se hvor bygninger er placeret.
– Du kan have behov for at tjekke matrikelgrænsen ved eksempelvis huskøb. Som potentiel husejer vil du gerne have overblik over, hvor grunden går til, og hvordan den ligger i forhold til naboerne. At opfylde de behov falder fint i tråd med vores ambition om at have Danmarks bedste kort, og derfor har vi gjort matrikelkortene gratis tilgængelige på Krak.dk, siger Kristoffer Apollo, kommunikationschef i Eniro Danmark, der står bag Krak, som er Danmarks største lokale søgetjeneste.
Skaf en landinspektør
Hvis vi lige skal vende tilbage til de uenige naboer, er det dog ikke sikkert at Kraks service hjælper 100 procent i byretten. Matrikelkortene er nemlig vejledende, når det gælder skellenes placeringer.
Krak understreger dog, at matrikelkortene ikke kan bruges til at afgøre eventuelle tvister mellem naboer omkring skellet mellem grunde. Hvis du har brug for at kende skellets helt præcise placering, skal du have fat i de såkaldte måleblade, og det er de praktiserende landinspektører, som i sidste ende fastslår, hvad der er ejendomsretligt gældende.
Gå ind på hjemmesiden via linket herunder og skriv den adresse, som du ønsker matrikelkort for. Vælg Matrikler ude til højre. Zoom ind eller ud med piletasterne i bunden af skærmen.