Tips til Windows 7

Tips til Windows 7

Hvis du sidder ved en pc med Windows 7, får du her lidt tips, som måske letter din hverdag en smule.

Nem start af programmer i Hurtig startmenuen
Hvis du – som jeg – anvender Hurtig startmenuen, det vil sige at du har en række genveje liggende nede ved Startknappen, så kan disse programmer aktiveres ved hjælp af tastaturet. Alt du behøver er at holde din Windowstast (flagknappen) nede, mens du indtaster nummeret på den genvej du ønsker at aktivere. Hvis Internet Explorer for eksempel er den første genvej i Hurtig Startmenuen, så holder du Windowstasten nede og trykker 1. Vupti: så starter programmet.

Optag skærmbilledet
Hvis du en dag sidder og har et givent problem og behøver hjælp, kan det være en god ide at ”optage” problematikken. Det kan nemlig somme tider være svært at forklare problemet med ord, og så er det rart at kunne dokumentere sagen ved hjælp af skærmbilleder. Windows 7 har en indbygget optager, som kan optage aktiviteterne på skærmen og gemme det som en slags hjemmeside. Programmet hedder Problems Step Recorder, og du starter programmet ved at skrive psr.exe i indtastningsfeltet, når du klikker på Startknappen.

Private surfture
Ønsker du at bevare lidt privatliv, når du surfer på nettet, kan dette klares ved at anvende InPrivate Browsing i Internet Explorer (Klik på Sikkerhed > InPrivate Browsing). Det kan dog gøres endnu nemmere, nemlig i Internet Explorer via genvejen Ctrl + Shift + P. Herved åbnes et nyt vindue i browseren, som nu er helt ”privat”, og hvor der ikke gemmes cookies, historik og midlertidige filer.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.