Tips til sikker søgning på Google

Tips til sikker søgning på  Google

Google er kongen over alle konger på internettet. Vi Googler på livet løs, og når vi skal finde produkter eller informationer, tyer vi konstant til Google, efter min mening verdens bedste søgemaskine. Der er mange årsager til at situationen er således. Google er hurtig og Google leverer relevante søgeresultater, noget som fx Bing kunne lære en hel del af. Nuvel, her får du en række tips, som måske gør dit forhold til Google bedre. Det er jo ikke alle, som er Googlemaner som undertegnede.

Sikker søgning

Google har et begreb, der hedder Safe Search. På dansk oversætter jeg det til Sikker Søgning, hvilket dækker over at forældre trygt og roligt kan overlade søgningen til ungerne, uden at man som forældre skal være bange for, at ungerne pludselig har bare bryster, porno, vold og virusbefængte hjemmesider foran sig. Ved at slå Googles Beskyttet søgning til sikrer du dig (nogenlunde), at de allerværste websites bliver sorteret fra ved eksempelvis billedsøgninger.

Sikkerhed på YouTube

Google ejer også YouTube, og der har du faktisk nogenlunde samme mulighed for at sortere de slemme videoklip væk fra børnene. Det sker allernederst på YouTubes site, hvor du kan vælge Sikkerhed til. Husk at klikke Gem bagefter.

Generel sikkerhed

Endelig skal jeg minde om, at du generelt kan bestemme, hvorledes søgningerne skal falde ud på din pc og smartphone. Det gøres under Googles Indstillinger for søgning, og du får linket herunder. Tjek den ud og sørg for at være logget ind på din Google konto, hvis du har sådan en. Her kan du foretage en række valg, blandt andet om Google skal huske din søgehistorik. Happy Googlin’

www.google.com/preferences

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.