Tips til PowerPoint præsentationen

Tips til PowerPoint præsentationen

Som underviser anvender jeg ofte Microsoft PowerPoint, når jeg skal levere mine budskaber til kursister og andre tilhørere. Af og til holder jeg små oplæg om diverse emner inden for it, og her er PowerPoint aldeles uundværligt. Jeg kan understøtte mine talte ord med stikord, illustrationer, lyd og video på storskærm, og dette er (måske) med til at skærpe min egen og lytternes motivation og engagement.

Men en PowerPoint gør det ikke alene. Du skal også tænke på, hvordan du serverer varen. Jeg læste en Google-mands erfaringer med at holde oplæg, og jeg skynder mig at give de gode råd videre.

Hold dig i gang
Når du tegner og fortæller, er det en god ide at holde dig i gang. Snak mens du bevæger dig (stille og roligt) i lokalet. Tag en kort pause og gå tilbage, hvor du fortsætter. Prøv også at gå lidt tæt på publikum en gang imellem, men tænk over folkets intimsfære!

Hvis klappen går ned
Jeg har før oplevet at jeg ikke vidste hvad jeg skulle sige. Klappen gik ned! Her skal du blot bevare roen og kigge på den aktuelle slide på storskærmen. Snart vil talestrømmen komme tilbage til dig ud fra det du ser!

Dine hænder
Når du snakker, har du måske tendens til at agere på bestemte måder med dine hænder. Overvej at stille dig bag et bord eller bag en stol, hvor du lader hænderne hvile. Straks virker du pålidelig!

Stop dine øh’er
Kender du typen, der siger øh hele tiden. Forfærdeligt, ikke sandt? Hvis du har tendens til det samme, så prøv at have en kuglepen i hånden og bevæg den stilfærdigt og uden at folk bemærker det. Snart vil din hjerne fokusere på dette i stedet for at øh’e!

{fcomment}

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.