Tips til e-mail netikette

Tips til e-mail netikette

Hvordan sender du e-mails af sted til folk? Kan det gøres bedre? Læs en række gode tips til ordentlig netikette.

Yahoo har en sektion de kalder Shine. Den henvender sig primært til kvinder, men mænd må også gerne læse med. Vi faldt over en artikel, som kigger på uskrevne regler for mail netikette, altså den måde man bør behandle elektronisk post på. Selv om denne pennefører er af hankøn, tør han godt viderebringe nogle af de gode tips. Om han så agter at efterleve disse tips, er en helt anden sag.

Det er ikke altid høfligt bare at skifte emne, men det bør man faktisk gøre, hvis man har en lang “samtale” kørende pr. mail med en anden person. De fleste kender sikkert situationen, hvor en mail besvares mange gange, og her er det ikke ualmindeligt at emnet skifter karakter i løbet af konversationen. Her hjælper det altså at skifte ordlyd i emnefeltet, således at emnet relaterer sig til det, der rent faktisk diskuteres.

Brug mail når det er oplagt. Ellers ikke. Overvej instant messaging (en slags chatprogram) eller SMS, hvis du skal sende en hurtig besked til en kollega eller ven. Tøv heller ikke med at henvende dig direkte til personen. Det må man stadig godt…

Besvar spørgsmål i selve mailen. Hvis modparten sender dig et spørgsmål, letter det at besvare spørgsmålene inde i selve mailen.

Insister ikke på at få det sidste ord. Hvis du får tilsendt noget materiale, behøver du ikke nødvendigvis at returnere et “Mange tak”.

Kort og præcist
Lad være med at overdrive at sende kopier til massevis af folk. Tænk hele tiden over, om det er relevant at sende mails med CC til x antal mennesker. Hvis du sender til mange, bør du overveje en BCC, der betyder at modtagerne ikke ved, hvem der har fået mailen.

Skriv kort og præcist!

Er det nødvendigt at vedhæfte et Worddokument til kollegaen? Er det nemmere at kopiere teksten ind i mailen og sende direkte uden clips? Er det værd at overveje en slags online filhåndtering, hvor man deler dokumenter med hinanden via internettet, for eksempel Google Docs?

Brug din personlige mailadresse til personlige mails. Hold arbejdsmailadressen uden for.

Drop kædebreve og undlad at sende dem videre.

Kilde: http://shine.yahoo.com/channel/life/how-to-improve-your-email-etiquette-481584

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.