TipCam: Optag film af din skærm

TipCam: Optag film af din skærm

At snuppe et screenshot, altså et skærmbillede, behøver ikke at være svært. Der findes et hav af programmer, som magter opgaven. Jeg bruger selv FastStone Capture, når jeg skal bruge screenshots fra internetture eller andre programmer på computeren, og FastStone virker efter min mening supergodt og programmet matcher mine krav til brugervenlighed samt enkelte småfinesser, som jeg ikke skal kede dig med her. Men hvad nu hvis det handler om at optage videosekvenser af det, der foregår på skærmen? Forestil dig for eksempel at du skal vise, hvordan man opretter en indholdsfortegnelse i Word. Det kan være lidt af en mundfuld at skulle forklare dette i tekst eller ord, så derfor ville det sandsynligvis være langt lettere, hvis man kan forklare det via et videoklip. Det kan du gøre med det gratis video optager program, TipCam.

Du starter med at hente de fem MB, og så installerer du TipCam i en ruf. Bemærk at programmet gerne vil installere nogle bestemte drivere for at optimere kvaliteten af optagelserne. Herefter har du et stykke software, der kan optage alt det, der foregår på skærmen. Programmet fås i en engelsk eller svensk version, og dine videoklip gemmes i din personlige Videomappe, hvor der oprettes en dertil egnet TipCam-mappe. Hvis du har en YouTube konto, kan du samtidig logge ind idet tingene bliver meget nemmere hvis du ønsker at uploade din video til YouTube. Smart. Indstillinger med videre klares nemt og hurtigt i opstartsfasen. Har du en mikrofon koblet til computeren, kan lyden integreres i klippet.

Nu er TipCam altså installeret på min computer, og jeg tror faktisk jeg vil demonstrere hvordan man indsætter et billede og justerer dette i et Worddokument. Hvis alt går vel kan klippet ses på et link herunder. Måske…

{qtube vid:=_0vSgZv1p3g}

www.utipu.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.