Tillykke med fødselsdagen, Twitter

Tillykke med fødselsdagen, Twitter

Kejserens nye klæder. Så bombastisk er – eller rettere: var – min holdning til Twitter, som i disse dage kan fejre sin 7 års fødselsdag. For nogle år tilbage hørte jeg et foredrag med Martin Thorborg, medstifter af blandt andet Jubii og Amino, og et af hans bedste råd var, at vi skulle skynde os hjem og “registrere” et godt efternavn til Twitter, så ingen andre snuppede det foran næsen på os. Jeg startede automobilen op og for hjem, hvor jeg naturligvis straks registrerede Twitter.com/nettips. Siden har jeg stort set ikke brugt Twitter.

Og så passer det jo alligevel ikke. Det hænder da at jeg skriver en statusopdatering på de maksimale 140 tegn, og det hænder da at jeg starter min Twitter app op for at tjekke andre folks tweets, men kors det er sjældent. Måske er jeg ikke gammel eller kendt nok! Stjerner i indland og udland twitter løs. Cykelstjerner, fodboldspillere, skuespillere og sangere twitter konstant, og det er naturligvis noget journalister slubrer i sig. På Twitter dukker en række gode sladderhistorier op med jævne mellemrum, og ved at abonnere på de rette tweets, lurer der overskrifter lige om hjørnet. Men os andre kødelige og dødelige personer… Det er nok begrænset hvor mange, der gider at læse om mine forehavender på Nettips, på golfbanen og på jobbet.

Twitter fylder 7 år og tillykke med det, Pipfugl. Mikroblogging er uhyre populært i visse kredse, men altså ikke her. Ikke endnu, i al fald. Twitter blev lagt i reden som et lille guldæg den 21. marts 2006, og fuglen voksede sig altså næsten lige så stor som en smuk svane. I dag forsøger Twitter at overhale Facebook som det mest populære sociale medie, men jeg tvivler på at Twitter magter opgaven. Nå, men tillykke med fødselsdagen, Twitter. Måske hopper jeg med på fløjteriet en skønne dag. Måske ikke.

www.twitter.com

{fcomment}

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.