Til kamp mod søge-spam

Til kamp mod søge-spam

Du, jeg og en masse andre bruger Google dagligt, når vi skal finde informationer på internettet. Javist, jeg ved godt at der findes alternativer til Google, og dem skal du og andre endelig bruge, for det er altid sundt med konkurrence. Jeg bliver nu indtil videre hos Google.

Nå, men altså, når vi bruger Google, ser vi ret hurtigt, at det er en mastodont af en søgemaskine. Søg for eksempel efter gummistøvler. På under ét sekund finder Google over 4,7 millioner sider på nettet, der handler om gummistøvler. Ret imponerende. Men er det nu også relevante sider om gummistøvler?

Jeg prøvede at søge efter gummistøvler til voksne mænd. Så er resultatet nede på 250.000 sider. Da corona har gjort indhug i min tegnebog, forsøgte jeg med billige gummistøvler til voksne mænd. Så finder Google 185.000 sider på nettet til mig. Da jeg godt kan lide genbrugstanken, prøvede jeg med billige brugte gummistøvler til voksne mænd. Resultat: 170.000 sider.

Google serverer kvalitetslinks

Som det måske ses af ovenstående, er Google altså hele tiden ude på at servere kvalitetslinks til mig. Links, som jeg har lyst til at klikke på. Og hvilke links i Google klikker man typisk på? Jo, såmænd de links, der dukker op øverst i søgeresultaterne. Ikke nødvendigvis de annoncerede links, men de links, som ligger lige under annoncerne. Altså de såkaldte organiske links.

Det er en kamp at komme til at ligge deroppe. Det kræver at indholdet på siderne er relevant og kvalitetsfyldt, så hver gang Google finder en side på nettet – og det gør den tit – så vurderer robotterne om siden er velegnet at anbefale qva et link øverst i søgeresultaterne. Det er netop denne del, som mange bureauer og hjemmesideejere fokuserer på: den såkaldte søgemaskineoptimering – ofte forkortet SEO.

Og Google ved udmærket godt at SEO-bureauerne har travlt med at booste siderne opad i søgeresultaterne. Det gør bureauerne via teknik og skræddersyet indhold på siderne. Desværre medfører dette ofte, at indholdet bliver mekanisk og uinteressant, hvis formål kun er at komme højere på i Google. Sådant indhold karakteriserer Google som spam.

De intelligente søgerobotter fjerner spam

Robotterne bliver hele tiden klogere og mere intelligente, og Google forsøger konstant at skabe de bedste søgeresultater til folket. Derfor bliver spamfyldt indhold på Google sorteret fra eller lagt nederst i bunken på side 133 i Googles søgeresultat. Dels fordi Google gerne vil servere relevante oplysninger til os og dels fordi Google vil beskytte os mod fuskede hjemmesider, som måske ligefrem, vil snyde os og stjæle personlige informationer fra os.

Derfor er Google hele tiden på vagt over for sådanne spam hjemmesider. De udgiver en rapport hvert år, og rapporten fra 2019 fortæller, at spam-sortering står højt på robotternes to do liste. De ved udmærket godt, at det er en hård kamp, fordi der dagligt konstrueres snedige forsøg på at hive siderne højere op i Google. Ikke desto mindre bliver det gjort for vores allesammens skyld, altså os der anvender Googles søgemaskine.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.