Ti vigtige hjemmesider

Ti vigtige hjemmesider

Erhversbladet havde i marts måned en omtale af internettets ti vigtigste hjemmesider. Det kom der en ganske fin artikel ud af, og jeg anbefaler dig at tjekke den ud på linket nederst i denne artikel. Nu kunne jeg jo foretage et kort resumé af Erhvervsbladets vurdering, men jeg vil hellere bidrage med mine egne uforbeholdne meninger om hjemmesiderne. Mon du, kære læser, er enig?

Google
Jeg indrømmer det: jeg er Googleman. Jeg anvender Google dagligt, både på job og i det private, og som tingene er lige nu, kan jeg ikke forestille mig at bruge andre søgemaskiner. Desuden forstår Google at være med på beatet med diverse services, eksempelvis Gmail, Google Maps og Picasa. Microsoft og Yahoo er overhalet, og de er lagt langt bagud, prustende og stønnende.

Facebook
Ups. Et kildent emne her på Nettips. Den nye læser på herværende organ vil ikke vide, at Facebook absolut ikke er superpopulært i vores forum. Personligt bruger jeg Facebook næsten dagligt, hvor jeg “holder øje med” venner, familie og bekendte. Jeg er klar over at Facebook ejer det jeg lægger online, og det har jeg det ambivalent med. Med konceptet med en online blå bog er genialt.

Scor.dk
Dette er en hjemmeside jeg ikke kender – og jeg taler sandt. Det er vel endnu et forsøg på at oprette en datingside, og med titlen på tungen forudser jeg en slags portal, hvor det handler om at trække andre med under dynen. Jeg ønsker god fornøjelse.

New York Times
Denne amerikanske avis er jo verdensberømt, men jeg må indrømme, at jeg stort set aldrig besøger den. Dog har jeg hørt i min øresnegl, at NYT arbejder særdeles professionelt med internetmediet, så måske burde jeg lige tjekke websitet ud ved lejlighed…

Twitter
Efter min mening er Twitter stadig kejserens nye klæder. Jeg har hørt mange sige, at man absolut bør oprette en Twitterprofil, og det kan kun gå for langsomt. Jeg har en Twitter, men endnu har jeg ikke fundet fidusen ved dette twitteri. Nå, det dukker måske op en skønne dag.

Wikipedia
Genial side, som bidrager med særdeles mange nyttige informationer. Jeg bruger ofte Wikipedia, som naturliugvis lige skal tages med en gran salt, da nogle af artiklerne derinde kan være manipulerede. Lige et tip: vidste du, at du blot skal skrive wiki plus søgeord i Google for at få et Wikipedia-resultat øverst, for eksempel “wiki bornholm”.

The Pirate Bay
Uden at jeg skal lyde alt for moraliserende, er TPB ikke noget for mig. Jeg bryder mig ikke om systematisk nedbrydning af lovlige forretninger, og den eneste gang jeg stiftede bekendtskab med BitTorrent var på en dugfrisk Linux distro. Jeg bruger det simpelt hen ikke, så jeg holder inde her…

Ekstra Bladet
Efter min mening Danmarks bedste netavis. Man kan mene meget om journalistikken på tabloid-avisen, men de er dæl’me dygtige til at skrue et interessant nettilbud sammen. Dette er også gældende deres telefon-udgave. Godt arbejde.

Desuden anviser Erhvervsbladet en række boblere, og her er der mange interessante imellem. Tjek det hele ud på www.erhvervsbladet.dk/it-og-tele/internettets-ti-vigtigste-hjemmesider 

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.