Ti gode råd mod phishing

Ti gode råd mod phishing

Her får du ti gode råd og tricks, så du undgår at blive narret via phishing. Har du råd til ikke at læse med?

1. Tast selv adressen i browserens adressefelt. Selv om der er et belejligt link i e-mailen, som er praktisk og nemt at klikke på, er det som regel her at faren ligger begravet. Selv om man for eksempel tror at man klikker på Nordea.dk, er den falske hjemmesideadresse ”gemt” i linket, så man lander på den falske side.

2. Når du modtager e-mails fra dit pengeinstitut kan du med fordel tjekke efter om mailen er skrevet uden stave- og grammatikfejl. De fleste pengeinstitutter sørger for fejlfri e-mails til kunderne, mens phisherne ofte producerer ”sprog-brølere”.

3. Vær opmærksom på e-mails, som beder dig om at ændre på personlige oplysninger, som for eksempel password eller PIN-koder. Selv om mailen fortæller, at du skal gøre det hurtigst muligt, så tag det roligt og ring eventuelt til banken, inden du foretager dig noget.

4. Selv om de hjemmesider du lander på ser ægte ud og er forsynede med ægte navne og adresser, er det ikke ensbetydende med at de er ægte. Enhver bedrager kan finde sådanne oplysninger og skrive dem ind på en falsk hjemmeside.

Tjek hængelåsen!
5. Nogle af de falske hjemmesider er udstyret med en hængelås-ikon for at udsende det signal, at hjemmesiden er et sikkert område.

6. Afsenderadressen kan sagtens se rigtig ud, men det er ikke ensbetydende med at det er den rigtige afsender, der står bag mailen.

7. Ofte er webadresserne på phishing-sites meget lig de ægte hjemmesider. Desuden er svindlerne særdeles kreative, når de angiver en adresse. Den kunne for eksempel se sådan ud: www.sydbank.noget.dk. Ved første blik ligner det altså en adresse til Sydbank, men er faktisk noget andet.

8. Installer et spamfilter i dit postprogram. Disse spamfiltre sorterer ofte phishing-angreb fra.

9. Pas på din mailadresse. Du gør klogt i ikke at offentliggøre den her, der og alle vegne, når du bevæger dig rundt på internettet.

10. I de fleste browsere er der indbygget et phishingfilter. Tjek efter om det er slået til. Vær dog opmærksom på at dygtige phishere kan omgå filteret…

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.