Terrorister på internettet

Terrorister på internettet

Siden den 11. september 2001, hvor terrorister vendte op og ned på den måde som vi lever på i dag, har USA brugt uanede midler på at bekæmpe terrorisme. Storstilede aktioner i forskellige lande har haft til formål at nedkæmpe de forehavender, som terroristerne har og kampen har kostet amerikanerne – og resten af verden for den sags skyld – masser af penge. Fysiske kampe er udkæmpet med fysiske dyrebare våben og menneskeliv er gået tabt. Tabene er uerstattelige. Det er blot ikke udelukkende i det virkelige liv, at kampen mod terrorisme foregår. Det er nemlig en officiel hemmelighed, at terrorister anvender internettets muligheder til at planlægge fremtidige angreb, og det er en kendsgerning, som den amerikanske regering gør noget seriøst ved. Kampen mod cyber-terrorismen er i gang.

Terrorister mailer også
Under kodenavnet Reynard gemmer sig en storstilet aktion, som udelukkende har til formål at blotlægge og afsløre de metoder, som terroristerne bruger i den virtuelle verden. Terrorister bruger nettets enorme muligheder til at udveksle ideer, teknikker og tiltag. Elektronisk post kan være svær at spore, og det er et velkendt kneb at terrorister bruger de gratis e-mailservices til at sende beskeder til hinanden. Hotmail, Yahoomail og Gmail er nogle få af mange gratis postservices, som bliver brugt flittigt, og størsteparten af den elektroniske korrespondence, som terroristerne skriver foregår på disse webmailtjenester.

E-mailadresserne bliver formentlig blot brugt en enkelt gang, hvorefter de bliver udskiftet. Afsendelse foregår fra offentlige steder, for eksempel biblioteker, netcafeer og lignende steder, hvor det næsten er umuligt at spore den eller de personer, som sad ved computeren, da beskeden blev sendt.

Chatrooms og debatforummer bliver også anvendt i mange tilfælde, når terrorister kommunikerer med hinanden. Kodesprog, som vi kender det tilbage i tiden, bliver stadig taget i brug, og man skal være mere end vågen for at opdage at skumle planer lægges i forskellige dele af internetverdenen. Web 2.0 på nettet betyder også at mange finder hinanden i de såkaldte communities, hvor venner finder venner, og hvor nye bekendtskaber etableres. Der er fart på nettet, og det er en stor opgave at holde øje med de aktiviteter, der foregår i de kringlede kroge af Cyberspace.

Cyberterrorismen rykker nærmere
Nogle af de nye steder, som terroristerne tager i brug, når de skal mødes virtuelt, er Second Life og World of Warcraft. Her er der tale om virtuelle verdener, hvor man i bedste computerspilsvis går rundt og lever et almindeligt liv. I Second Lige lever man så at sige en normal tilværelse i en computerskabt verden, hvor alskens tilbud, kendt fra den virkelige verden, omringer en. World of Warcraft er verdens mest populære online spil i dag. Her lever man sig ind i forskellige roller i en eventyrlignende verden, og det er derfor et fantastisk skalkeskjul for terrorister, som lægger planer med hinanden: er det planer, der skal føres ud i World of Warcraft, eller er der tale om ondsinede planer, som leves ud i den virkelige verden?

Selv om det primært er passwordbeskyttede forummer, som anvendes af terrorister, er antiterroreksperter ikke i tvivl om at nettet i højere grad fremover bliver brugt strategisk af terrorister. Virtuelle verdener er oplagte steder at oplære kommende terrorister. Videoklip, instruktioner, tegninger og lignende er lettilgængelige i sådanne netfællesskaber, og moderne terrorisme indebærer trusler mod computersystemer. Cyberterrorisme rykker hele tiden nærmere, og man oplever til stadighed flere og flere hackerangreb på centrale computere rundt omkring i verden. Det går dels ud over uskyldige hjemmesider, men også ud over almindelige computere, som tages i brug, når DoS-angreb skal lægge større servere ned på stribe.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.