Tastaturgenveje i Firefox

Tastaturgenveje i Firefox

Tastatur i Firefox. En fjollet overskrift! Den burde have hedder tastaturgenveje i Firefox, men jeg synes titlen er lang og knudret. Derfor foretog jeg en sproglig rokade, også selv om jeg måske bliver straffet af sprogfolk og søgerobotter for det. Det handler såmænd blot om at bruge tastaturet noget mere, når du surfer på nettet, for det er jo ofte musen, der udfører arbejdet for os, når vi surfer fra den ene hjemmeside til den næste. Overvej at bruge dit tastatur noget mere. Det behøver ikke at være svært. Tjek for eksempel disse tricks:

Fra fane til fane
Hvis du har flere faner (tabs) åbne samtidig, kan du nemt hoppe fra fane til fane ved at anvende Ctrl + tabulatortast. Hvis du har fem faner åbne og ønsker at komme til fane nummer 3, kan du også bruge Ctrl + 3.

Ny hjemmesideadresse
Hvis du har behov for at komme i adressefeltet og skrive en ny www-adresse, kan du bruge Ctrl + L.

Søgning på en hjemmeside
Hvis du lander på en hjemmeside med en ordentlig mængde tekst, og du blot skal finde en lille passage om en markmus, kan du bruge Ctrl + F, hvorefetr du indtaster markmus i søgefeltet.

Zoom ind og ud
Hvis teksten på hjemmesiden er for stor eller for lille, kan du zoome ind eller ud på teksten ved at bruge Ctrl + + eller Ctrl + – (håber du forstår hvad jeg mener…).

Fuld skærm
Har du behov for at få browseren til at fylde hele skærmen, kan du anvende tasten F11 til dette. Skal du tilbage til normal størrelse, bruger du såmænd blot F11 en gang til.

Genindlæs
Hvis du har på fornemmelsen at indholdet på den aktive hjemmeside er blevet opdateret, kan du prøve at genindlæse hjemmesiden ved at trykke på tasten F5.

Ny fane
Har du brug for at åbne enendu en tom fane i browseren, så prøv at bruge Ctrl + T. Vupti, så er du kørende!

Har du en smutvej som du synes er lækker? Så del med os andre herunder!

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.