Tag et billede af skærmen

Tag et billede af skærmen

Hvorfor tage et billede af skærmen? Jo, nogle gange er det rart med lidt billeddokumentation. Billeder siger ofte mere end tusind ord, og det gælder også når det handler om de billeder, som titter frem via computerskærmen. I mange situationer er et skærmbillede meget nemmere at forstå, end hvis man skal forklare det med egne ord, og her tænker jeg især på situationer, hvor man oplever et givent pc-problem. Det kan for eksempel være underlige fejlmeddelelser, eller bestemte problemer i et program. Hvordan får man forklaret et specifikt problem, som pludselig toner frem på skærmen? Her er det en rigtig god ide at tage et ”billede” af problemet på skærmen. Det kan man gøre ved hjælp af såkaldte screen capture-programmer, og dem findes der heldigvis også gratis eksemplarer af.

Sådan tager du et billede af skærmen

Jeg anvender et program, der hedder FastStone Capture. Der er tale om et meget nemt og overskueligt program, som hverken fylder ret meget eller som spiser alt for mange af computerens ressourcer. Den nyeste version af programmet koster lige omkring 20 dollars – en overkommelig pris. Hvis man kan nøjes med en ældre version af FastStone Capture (version 5.3), kan den downloades gratis fra nettet. Og dermed er du parat til at tage billeder af din skærm.

Når programmet er aktiveret, er det nemt at tage billeder af det, som foregår på skærmen. Det kan eksempelvis være en menu, et firkantet område af skærmen eller et uddrag, som du selv ”tegner” med musen. Når billedet er taget, får du mulighed for at ændre på størrelsen, og man ligeledes lægge forskellige effekter på det eller foretage en beskæring af billedet, hvis der er ting der skal udelades. På den officielle hjemmeside downloader man den nyeste version, og hvis man kan nøjes med den ældre version, er det linket nederst man bør ty til.

Alternativt kan man bruge Klippeværktøjet i Windows 7 til at tage billeder af skærmen med. Hvilket program anvender du?

Officiel hjemmeside: www.faststone.org
eller www.oldapps.com/fast_stone_capture.php

Læs også

1 Comment

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.