Tag dine bogmærker med

Tag dine bogmærker med

Nettips modtog følgende:
Som Googlebruger og med to bærbare computere i huset er det træls at bogmærker følger computeren. Har google ikke et redskab til at synkronisere bogmærkelinjerne, eller skal denne synkronisering ske andet sted?

Bogmærker er jo en rar ting at have ved hånden. Bogmærker hedder også Favoritter og Foretrukne, og bag begrebet gemmer sig muligheden for at gemme hjemmesideadresser på de websteder, som man godt kan lide og som man måske ofte besøger. Det er alt andet lige nemmere at klikke på et link, der gemmer sig i menulinjen, frem for at skulle indtaste adressen i adressefeltet eller at skulle finde hjemmesiden via Google. Et bogmærke gør det nemt og simpelt at finde frem til de foretrukne hjemmesider. Google kalder disse favoritsteder Bogmærker, og hvis du anvender Googles browser, Chrome, bemærker du at der i selve adresselinjen er en stjerne (næsten yderst til højre).

Stjernen er en hurtig måde at føje en bestemt hjemmeside til bogmærker på:

  1. Surf ind på en god hjemmeside, som du vil gemme under Bogmærker
  2. Klik på Stjernen
  3. Skriv et passende navn og gem i rette mappe
  4. Klik Udført

Fremover finder du den gode hjemmeside under dine Bogmærker. Nu er problemet blot, at du måske anvender flere forskellige computere. Personligt bruger jeg to forskellige stationære maskiner samt en MacBook. Dertil skal lægges min smartphone, hvor jeg også bruger Google Chrome. Kunne det ikke være smart, hvis ens Bogmærker kunne ses på alle maskiner, og ville det ikke være genialt, hvis Google automatisk synkroniserer mine Bogmærker? Men det kan vel ikke lade sig gøre – eller kan det?

Det er faktisk slet ikke noget problem, hvis man har en Google-konto (fx en Gmail). Ved at logge ind på din Google-konto i Chrome får du en række fordele, blandt andet nem adgang til din Google Plus-konto, hvis du har oprettet sådan én. Men du har også adgang til dine Bogmærker, som du har på dine andre maskiner. Det er jo ret smart. Forestil dig at du, mens du er på afrten, falder over en god hjemmeside, mens du sidder i toget og surfer på din smartphone. Ved at gemme hjemmesiden i Bogmærker har du den dermed også automatisk i Google Chrome på dine andre maskiner. Google synkroniserer for dig, og du skal blot bekymre dig om at logge ind i browseren. Så har du alle herlighederne foran dig.

https://www.google.com/chrome

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.