Tag backup af dine drivere

Tag backup af dine drivere

Drivere er småprogrammer, der hjælper din computer med at forstå printeren, musen, grafikkortet eller anden hardware. Der skal være jo lidt forståelse imellem computerens hardware og software, og her er det at drivere hjælper til. Du kender det måske, hvis du formaterer din harddisk og reinstallerer Windows. Pludselig er der ting og sager, der ikke virker, og det kan meget vel være et driver-problem. Derfor er det en god ide at have en backup af sine velfungerende drivere. Men hvordan gør man?

En backup af drivere kan gøres på forskellige måder, men en af de nemmeste jeg er stødt ind i, sker via et gratis program, der hedder Driver Magician Lite. Det er en gratis udgave af et købeprogram, og selv om programmet er indskrænket til ganske få manøvrer, virker det glimrende efter hensigten. Det virker til langt de fleste Windows versioner og sør’me også til 32 og 64 bit maskiner. Driver Magician Lite fås også i en portabel udgave, så du kan have det med rundt på en USB nøgle.

Bekvem backup
Du downloader blot cirka halvanden megabyte, og når programmet er installeret, er det parat til at give dig en hjælpende hånd med at tage en backup af dine drivere på computeren. Driver Magician Lite fortæller hvilke drivere, der er nyttige at tage backup af, og det gælder især drivere, som ikke er en del af Windows styresystemet. Ved at sætte et flueben ud for de drivere, som du gerne vil sikkerhedskopiere, er du klar til at foretage en god backup af driverne. Her er det en fordel, hvis du opretter en mappe på forhånd, og opret den gerne på et medie, som du altid har ved hånden, for eksempel en USB nøgle.

Når handlingen er overstået har du nu en bekvem backup af driverne, og skulle du en dag komme ud for at noget ikke virker, som det skal, så fat din sikkerhedskopi og forsøg at indlæse driverne på ny.

www.drivermagician.com/Lite.htm

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.