Tablet fra Toshiba

Tablet fra Toshiba

Tablets i dag er efterhånden synonymt med iPad eller Android tablets fra Samsung. Jeg ved godt at livet er langt mere nuanceret som så, men ikke desto mindre er det Apple og Samsung, som er de store bannerførere på området. Heldigvis dukker flere og flere ”nye” aktører op på området, ikke mindst når det gælder tablets med Windows. En af disse aktører er Toshiba, som jeg næsten havde glemt i det store it-vindue. Min første bærbare pc var en Toshiba, og den var jeg virkelig godt tilfreds med. Nu er Toshiba ude med en spritny tablet, Encore, med Windows 8.1.

Med denne tablet postulerer Toshiba, at ejerne får fuld pc-oplevelse med en Encore som har en skærm på 8 tommer. Den beskedne størrelse samt et ergonomisk designbetyder at tabletten ligger godt i hånden, og den kan sagtens bruges med en hånd i ”oprejst tilstand”. Højttalere, mikrofoner og kameraer er placeret væk fra holdeområdet, hvilket betyder at man nemt kan foretage sig nyttige ting på den trykfølsomme skærm. Det kunne eksempelvis være at foretage et opkald via Skype, eller surfe nettet tyndt og læse elektronisk post, mens man er på farten.

Det kunne også være man skulle få styr på skolesagerne, og her vil den præinstallerede Microsoft Office 2013 gøre tingene nemmere. Her får du Word, Excel, PowerPoint og OneNote, og dermed skulle du nok kunne følge med på studiet. Du får desuden 7 GB gratis lagring i SkyDrive skyen, hvor du nemt og hurtigt kan synkronisere med de andre apparater, hvor du gemmer filer og mapper. Hvis du synes det er besværligt at betjene tastaturet på skærmen, kan du tilslutte et Bluetooth tastatur uden problemer. Ønsker du underholdning kan du afprøve Xbox Live i 90 dage med adgang til musik og spil. Kameraerne er på henholdsvis 2 og 8 megapixels, og der er indbygget stereo højttalere. Batterilevetiden er på op til 8 timer. Encore tabletten forventes på markedet sidst i 2013. Prisen har jeg desværre ikke læst mig frem til.

www.toshiba.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.