Surface Pro 4 ser fantastisk ud

Surface Pro 4 ser fantastisk ud

Så faldt der nyheder ud af Microsofts turban, og på skærmen ser det bestemt særdeles interessant ud. Blandt andet lancerer Microsoft nu et sammenhængende program, hvor det først nu – efter min mening – for alvor ser ud til, at deres styresystem hænger sammen på tværs af platforme.

Microsoft slap et par nye smartphones ud. Her er det især Lumia 950, som får min opmærksomhed. Microsoft forsøger nu at skabe en vis konkurrence til Apple, Samsung, Huawei, LG, OnePlus, HTC og hvad de ellers hedder. Med Lumia 950 sender Microsoft en smartphone på markedet, som ser vældig interessant ud. Dog vil jeg lige se tiden an og lade andre afprøve Windows på smartphone, inden jeg slår til.

Langt hellere vil jeg se med stor interesse på Microsofts nye bærbar computer. Surface Pro 4 hedder barnet. Og det ligner bestemt en nyfødt med potentiale. Microsoft sammenligner selv Surface Pro 4 med Apples særdeles labre MacBook Pro, og ifølge Microsoft får MacBook stærke klø.

Både bærbar pc og tablet

Surface Pro 4 er lidt af en mellemting imellem en laptop (bærbar computer) og en tablet – altså en klar konkurrent til MacBook Pro og iPad på én gang. Skærmen på de 12 tommer er aftagelig, og dermed bestemmer du selv, om du vil bruge apparatet som tablet i sofaen eller som bærbar på kontoret.

En beskedne vægt på 786 gram virker særdeles attraktivt på mig. Hvorfor slæbe rundt på tunge ting, hvis man kan få noget, der er lettere – og som kan lige så meget som de tunge drenge. 786 gram fyldt med interessante hardwaredele. Det skal vist lige tjekkes ud. Kan det passe?

Du får nyeste processorer fra Intel, og vi taler om i5 eller i7. Det lyder bestemt godt. RAM er der også plads til. Du kan vælge udgaver på 4, 8 eller 16 GB RAM. Det er bestemt også godkendt. Der er naturligvis SSD (harddisk) indbygget, og her vælger du imellem 128, 256 eller 512 GB lagerplads. Absolut godkendt! Det er ofte disse 3 ingredienser jeg kigger på, når jeg skal have nyt udstyr.

Spændende pris

Lad os lige slå prisen fast. Microsoft skriver at du kan få sådan en Surface Pro 4fra 7.679 kroner. Dette er prisen for den mest ”skrabede” model. Som det er i den naturlige verden, skal du altså betale mere for en Surface Pro 4, hvis du vælger den store model med i7, 16 GB Ram samt en SSD på 512 GB. Sådan er livet. Sådan er verden indrettet.

På softwaresiden får du Windows 10 – et styresystem, som jeg har det vældig godt med. Endnu. Jeg har ikke oplevet børnesygdomme, og det er markant bedre end Windows 8. Windows 10 er samtidig blevet den på-tværs-liggende platform for de tekniske apparater, som Microsoft spytter ud fremadrettet.

De fysiske mål på Surface Pro 4 fortæller om en bærbar på cirka 30 x 20 x 8 cm. Altså en bærbar du sagtens kan balancere rundt med, uden at du behøver at have en hånd på størrelse med en spansk landskinke. Skærmen er på 12,3 tommer med en opløsning på 2736 x 1824 pixels. Skærmen er naturligvis trykfølsom, idet den også bruges som tablet.

Skal jeg købe en Surface Pro 4

Endelig ser det ud som om, at batterilevetiden er skruet fornuftigt sammen. Du kan sidde og glo video timer uden at skulle lade apparatet op. Dog må du forvente en anderledes batterilevetid, hvis du arbejder på tunge sager, hvor processor og andre hardwaredele får lov at arbejde på sagen.

Prisen for den mindste model ligger altså på lige under de 8.000 kroner. Det er stadig en anseelig størrelse, hvis man som privatperson mangler en kontor-pc til surf, mail og Facebook. Er du derimod en såkaldt professionel, som skal bruge den til seriøst arbejde, er prisen vel okay. Sammenligner du med de elegante MacBook Pro’er og Air’er er Surface Pro 4 noget billigere.

Skal jeg selv købe en Surface Pro 4? Hmmm… Ikke lige med det første. Dels er jeg rigtig glad for min MacBook Pro og dels vil jeg gerne lige bede andre om at gennemteste Surface Pro 4, inden jeg slipper engene for sådan en bandit.

Skal du have en Surface Pro 4?

Læs også

1 Comment

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.