Surf privat på nettet

Surf privat på nettet

Hver gang du surfer på nettet, lægger du små spor bag dig. En ting er at din IP adresse sladrer en smule om dig, men du lægger desuden også små spor i browseren som du bruger, og hvis nogen efterfølgende vil vide, hvad du har foretaget dig, kan dette aflæses i browserens indstillinger.

Somme tider er det en god ide at surfe anonymt og privat på internettet. Måske søger du andet job, og det behøver chefen eller kollegerne jo ikke at vide noget om. Måske er du på udkig efter den perfekte gave til kæresten, og så har du ikke behov for at kæresten kan se hvilke websites du har besøgt. Og der kan være mange andre grunde, som ikke skal nævnes her.

Ved at surfe privat kan du bruge nettet som du plejer, men fordelen ved anonym, privat surf er, at du ikke lægger sport efter dig i browserens historik og cookies. Alle spor slettes efter dig, når du lukker browseren.

Sådan surfer du privat

Genvejstasterne er nyttige at have ved hånden, og du burde nok kunne huske følgende:

Internet Explorer: Ctrl + Shift + P

Firefox: Ctrl + Shift + P

Chrome: Ctrl + Shift + N

Nu er jeg lidt af en Chrome-freak, så genvejen vil blive brugt de kommende gange jeg skal i gang med at finde overraskelser til fruen og sønnen. Jeg har desuden flere forskellige Gmail konti til forskellige formål, og med privat browsing kan jeg logge ind på flere konti ad gangen.

Man kan sagtens slette sporene efter sig uden at surfe privat. Dette gøres typisk under Indstillinger, hvor du kan bede browseren om at slette alle data, når programmet lukkes. Du kan også med fordel bruge CCleaner til at slette midlertidige internetdata en gang imellem. Jeg gjorde det til morgen, hvor der lå næsten 500 MB i Chromes lager.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.