Sundhedstjek på internettet

Sundhedstjek på internettet

Danskerne bruger i højere grad internettet, når de undersøger deres egen sundhedstilstand. En telefonundersøgelse foretaget af Rambøll Management godtgør, at 60 procent af danskerne søger information om sundhed på internettet. Tallet er 80 procent blandt danskerne under 45. Vi begynder med andre ord at undersøge sagen på internettet, inden vi ringer og bestiller tid hos lægen, og i mange tilfælde er informationerne på nettet med til at berolige os, så vi ikke har brug for en konsultation hos lægen.

Regner man på effekten og betydningen af de ikke-nødvendige eller udskudte konsultationer, viser undersøgelsen, at hver femte har undgået en konsultation via information fra hjemmesiden Sundhed.dk eller andre net-kilder. Det betyder at samfundet har sparet op til 900.000 konsultationer inklusiv lægens og patientens tid til konsultationerne samt fire-ti millioner kilometer i sparet transport. Det er immervæk mange ressourcer, der er tale om. Er man det mindste i tvivl om ens helbredssituation bør man dog kontakte lægen med henblik på en konsultation. Man kan meget på nettet, men der er grænser.

Kommentar
Personligt anvender jeg ofte nettet, hvis jeg skal tjekke ditten eller datten. I forbindelse med en temmelig alvorlig knæskade brugte jeg nettet meget – mere end normalt – for at undersøge symptomer, behandlingsmetoder, operationsmuligheder, genoptræning og meget mere. Der er ingen tvivl om at nettet er utroligt gunstigt at have ved hånden, men i min konkrete situation, hvor jeg lå uden en egentlig “dom” over knæets skade, var det lidt som at lede i vest, mens svaret måske stod i nord. Det skal dog siges, at da resultatet fra MR-scanningen stod klart, brugte jeg internettet til at læse om prognoser for skaden, ventetider, operationssteder (jeg valgte Parkens Privathospital), genoptræningsmetoder og lignende. Og dér er nettet efter min mening helt uundværligt.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.