
Her gik jeg og troede at man tændte og slukkede lyset hjemme i boligen ved hjælp af de standardiserede stikkontakter. Du ved, de dersens firkantede plastikting, der hænger rundt omkring i boligen. Typisk ved siden af dørkarme, således at du nemt – når du kommer hjem i et mørkt hjem – kan famle ud og ramme stikkontakten nemt og hurtigt.
Et enkelt tryk på en knap – så lyser hytten op. Du har jo installeret x antal lamper i hjemmet, og herefter har du udstyret lamperne med el-pærer der lyser op med måske forskellige styrker. Soveværelsets pære er måske lidt mere afdæmpet end kontorets, og stuen er måske indrettet med flere lyskilder, hvor nogle har et blødere lys end andre.
LED smart pærer
Det kan efterhånden være lidt af en opgave at skulle købe en el-pære. Der findes et hav af forskellige løsninger, og nu er et relativt nyt koncept landet i min bevidsthed. Nemlig LED smart-pærer – altså pærer, som du faktisk kobler til husets trådløse internet (wifi). Ja, det lyder muligvis lidt syret, men ikke desto mindre er det det, du gør, når du åbner æsken med dine smarte pærer.
Jeg fik mulighed for at afprøve to stk smart-pærer, som altså skulle kobles til husets wifi, før de lyste op. Faktisk var der nogle tekniske ting, der skulle på plads, inden et lys gik op for mig. Du styrer nemlig lyskilderne via din smartphone. Glem stikkontakten.
Mit bedste råd er at du installerer app’en fra producenten, Lifx. Når denne app ligger klar på din smartphone, bliver du nemlig guidet let og elegant igennem installationen af dine smarte pærer. Det kan virke sådan lidt hokuspokus-agtigt at skulle bruge sin smartphone til at styre lyset, men det virker. Den er god nok!
Hey Google – tænd lyset
Når du har gennemført installationen af dine pærer, er du klar til at styre lyset i hjemmet, og dette gøres enten via Lifx-appen, eller via de intelligente tjenester fra Google, Apple og Amazon. Ved at sige ”Hey Google, tænd lyset” kan du altså tænde lyset, når du træder ind i stuen. Personligt holdt jeg mig til Lifx’ app, som opfylder de krav og ønsker jeg har til oplysningen i hjemmet.
Når tingene fungerer, kan du nemlig begynde at sætte fut i fejemøget. Ønsker du for eksempel at få lyset til at blinke i takt med musikken, kan du gøre det. Ønsker du en lidt blidere ambient belysning, kan du næsten skabe en mindfulness-ish stemning. Du bestemmer selv om du er i det røde eller det blå humør. Og så sætter du lyset derefter. Dette gælder naturligvis også de hvide nuancer.
LED teknologien betyder at pærerne har en lang levetid. Faktisk op til over 20.000 timer, så selv om disse pærer er lidt dyrere end dem du normalt køber i Føtex, er besparelsen til at få øje på. Priserne for LIFX smarte pærer starter på omkring 200 kroner, men som sagt holder de i lang tid.
BONUSINFO:
LIFX’ produkter kommer nu i ny og opfrisket emballage, så derfor kan du lige nu være heldig at finde nogle af deres produkter i gammel emballage til en god pris på websites og i butikker. Fx lige her.