Strøm i bilen med PowerCan

Strøm i bilen med PowerCan

Hvor sker det efterhånden tit, at man lige har brug for lidt strøm, mens man sidder i bilen. Måske er man på en lille forretningstur, hvor man ikke fik lynopladeren til telefonen med sig, eller måske sidder familien godt pakket hulter til bulter blandt kufferter – på vej mod sydens varme i sommerferien. Hvad ville være mere lækkert, end at kunne se en dvd-film på familiens bærbare pc. Men ups! Pludselig løber maskinen tør for strøm, og der er mange kilometer til næste stop, hvor man har mulighed for at lade pc’en op. Hidtil har man kunnet anskaffe sig små adaptere, som måske passede til den model man ejer, men ofte har dette været et lettere problematisk tema i bilen. Derfor er det en fornøjelse, når det danske firma Sandberg nu sender en dåse på markedet.

Og det er ikke en helt almindelig dåse. Det er nemlig en strømdåse. Selv kalder sandberg dåsen for en PowerCan, hvilket i min audiovisuelle verden også er et meget pænere navn. For den fortjener et pænt navn, den hersens PowerCan. Ifølge sandberg kan man snildt oversætte en PowerCan til en slags ”stikkontakt i bilen”. Og begrebet er faktisk utroligt rammende, idet man egentlig får en slags ekstra almindelig stikkontakt til rådighed i bilen. Man kobler nemlig PowerCan til bilens cigarettænder – den står alligevel bare og samler støv i disse ikke-ryger-tider – og vupti har du pludselig et el-stik ved hånden. Ganske som du kender det hjemme fra matriklens rammer.

På størrelse med en øl
Størrelsen på sandbergs PowerCan er på størrelse med en øldåse (det er jo snart fodbold-VM, hvor der nok skal blive drukket en øl eller to…). Hvis man derfor har en kopholder i bilen, så er sættet klar til at tage i brug. Kobling til cigarrettænder, dåse i kopholder og tryllerylle: der er strøm, klar til brug, som hvis det var hjemme i dagligstuen. Næsten med samme effekt som derhjemme. PowerCan er fin til DVD-afspillere, opladning af mobilen, mini-TV og den slags, men man skal lade være med at sætte en hårtørrer i. Så går det nemlig næppe godt. PowerCan yder op til 90W, hvilket er nok til selv kraftige, bærbare computere. Men man kan selvfølgelig også bruge den til barbermaskine, håndlampe, luftmadraspumpe og alt muligt andet.
Skulle man drive rovdrift på dåsen, vil en sikring sørge for at slå PowerCan fra, inden hele bilen bryder ud i brand.

En lille genialitet i PowerCan er desuden, at den er udstyret med et USB-stik, og det er jo ganske bekvemt, idet mange elektriske apparater fra computerverdenen i dag er udstyret med USB. Hermed er det ikke et problem, hvis man glemmer selve laderen til apparatet. Vejledende pris på PowerCan er 349 kroner.
– Med PowerCan har vi fokuseret på at lave et handy og lækkert produkt, som kan holde til den daglige brug i bilen, siger Martin Hollerup, administrerende direktør hos Sandberg

www.sandberg.it/product.aspx?id=135-71

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.