Status på Facebook

Status på Facebook

Lige et lille sommertip, som nogen måske ikke kender. Det handler om Facebook, altså det dersens website, der har omkring 250 millioner registrerede brugere, heriblandt godt to millioner danskere. Facebook kan bruges til mange ting, for eksempel at dele links, billeder, videoklip og historier med hinanden, men Facebook kan også bruges til at dele statusopdateringer med omverdenen. En status kan eksempelvis være udtryk for en følelse (Nøj, hvor er jeg glad i dag), en efterlysning (Har nogen set min kat), en bekendtgørelse (Jeg skal skilles) eller hvad ved jeg. Disse statusopdateringer kan være meget underholdende, men det kan være svært at skabe overblikket over disse statusopdateringer. Her dukker websitet Youropenbook op.

Youropenbooks eneste formål er nemlig at stille Facebooks statusopdateringer til rådighed for hele verden. Der er så at sige tale om en søgemaskine, hvis eneste database er Facebooks statusopdateringer. Ret vildt, men også kedeligt vil nogen måske mene. Det interessante ved søgemaskinen er imidlertid at man kan søge på ethvert ord, der falder én ind. Og hvad kan så bruge det til?

Bekymring for privatlivet
Jo, tag for eksempel søgeord, der er in i tiden. Mens disse linjer forfattes er VM i fodbold i højsædet. For sjov skyld søgte jeg på ordet Rommedal, og min sandten om ikke en del danskere havde netop Rommedal med i deres status. Det samme gjaldt navnet på den by, hvor jeg bor i. En del statusser kom fra turister, som bekendtgjorde at de var i Svendborg – og dermed væk fra hus/lejlighed (nyttig info til indbrudstyve…).

Folkene bag Youropenbook har intet med Facebook at gøre, ud over at de er medlemmer sommange andre. Desuden er de bekymrede for deres privatliv, eller mangel på samme, når det handler om Facebooks magt. Alle kan således bruge denne søgemaskine og tjekke naboens Facebook-liv – også selv om man ikke er registreret bruger på Facebook.

www.youropenbook.org

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.