Startmenu i Windows 8

Startmenu i Windows 8

Siden Windows 8 blev installeret på min stationære computer, har jeg savnet min elskede Startknap og Startmenu. Det er blevet en afhængighed for mig at bruge Windowstasten og blot skrive navnet på den fil eller program, som jeg ønsker frem på skærmen, og Startmenuen havde altså nogle gode kvaliteter, når man ville finde det ene eller det andet på computeren. Adgang til Kontrolpanel og afinstallation af programmer, eller et blik på printerens status. En genvej til Dokumenter eller Billeder eller blot start af sekundære programmer, der ikke var vigtige nok til at vinde plads på min proceslinje. Med Windows 8 forsvandt Startmenuen. Indtil jeg installerede Stardock Start8.

Stardock Start8 er et lille program, der genskaber din Startknap og Startmenu. Stardock Start8 er ikke gratis, og det fås i to versioner: en til 5 dollars og en til 45 dollars. Jeg købte versionen til 5 dollars. Og jeg synes at de knap 30 kroner er givet godt ud. Med Stardock Start8 får jeg nemlig mulighed for at skræddersy min Startknap og Startmenu, som atter ligger stabilt nede til venstre på min skærm. Man kan virkelig gå ind og tilpasse Startmenuen på mange leder og kanter, og du kan slåedes vælge om Startmenuen skal ligne Windows 7 eller Windows 8. Her må jeg indrømme at jeg stadig er en smule skræmt over det nye, så min Startmenu er stadig i retro Windows 7 stil.

Man bestemmer selv Startknappens udseende, idet der følger en stak knapper med i pakken. Du kan for eksempel vælge at få en gammelkendt Windows XP Startknap, eller du kan skabe godt humør ved at bruge Vista-versionen… Konfigurationen af Stardock Start8 byder på et væld af muligheder, som jeg lige skal have nærkigget, når tiden bliver til den slags. Lige nu har jeg travlt nok med at finde tilbage til de gode vaner, som gør livet ved skærmen så let som muligt. Mange anser Windows 8 for at være Djævlens værk, fordi man skal til at sætte sig ind i nye brugerflader. Sådan har jeg det ikke. Faktisk synes jeg det er spændende og dejligt at få nye input ved tastaturet – en følelse som jeg er sikker på at Linuxister også nyder, når nye distroer rammer download-tasten! Stardock Start8 kan afprøves gratis!

www.stardock.com/products/start8

Prøv vores gratis nyhedsbrev!

* Din mailadresse:
 
Email marketing by MailPlatform.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.