Startknappen i Windows 8

Startknappen i Windows 8

Hvor pokker er startknappen i Windows 8?

Med Windows 8 er der kommet væsentlige forskelle i forhold til de tidligere styresystemer fra Microsoft.

Siden Windows 95 har styresystemet været rimeligt til at finde rundt i fra version til version, og den største forandring skete måske med Windows Vista og senere Windows 7 med Startknap, Kontrolpanel med videre. Nu er Windows 8 ude, og efter et par timer konstaterer man hurtigt, at Windows-verdenen ikke længere ser ud, som den gjorde i Windows 7. Der er afgørende forskelle, hvor jeg har lyst til at fremhæve følgende:

Startknappen i Windows 8 er væk

En af de knapper som jeg har været fantastisk glad for i Windows 7, er Startknappen – du ved, den runde knap nederst til venstre. Den har jeg brugt til at søge efter filer eller programmer, og det har virkelig gjort livet nemmere for mig, hvis jeg skulle starte Outlook, Word, Photoshop eller andre programmer op. En søgning på programmets navn og et tryk på Enter: Vupti, så var jeg i gang. Denne startknap findes ikke i Windows 8. Startknappen og den tilhørende Startmenu er udskiftet til fordel for Startskærmen. På denne startskærm kan du fastsætte firkanter, der symboliserer programmer, filer, mapper, kontakter, websteder og meget andet. Ideen er at man ved at gøre dette visuelt synligt, er det nemmere at finde det, man ofte bruger. Man får Startskærmen frem ved at pege musen nede i venstre hjørne og klikke på den lille startskærm, der dukker op. Eller brug Windows-tasten på dit tastatur. Eller installer et lille program, der skaffer din Startmenu og Startknap i Windows 8 tilbage.

Hvor finder jeg Kontrolpanelet i Windows 8?
Et af elementerne når man klikkede på Startknappen, var Kontrolpanelet, et herligt sted at gå på opdagelse, hvis maskineriet opfører sig mystisk, eller hvis man skal fjerne et program fra computeren. Her kan det være svært umiddelbart at finde Kontrolpanelet i Windows 8, men prøv at gøre følgende: hold musen hen imod højre kant på skærmen. Herefter vil fire symboler tone frem, blandt andet en Søge-funktion. Ved at klikke på Søg og bagefter skrive Kontrolpanel, vil du snart gense et Kontrolpanel. Du kan også vælge muligheden Flere pc-indstillinger.

Har du et fif til at få din startknap tilbage i Windows 8?

www.windows8.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.