Spotify i Danmark

Spotify i Danmark

En af tidens store samtaleemner på nettet er download af musik. Her skal jeg ikke snakke om tjenester som Napster og eMule, og jeg skal ejheller ind på online musikbutikker á la CDWow eller Bilkas musikafdeling. Nej, jeg er nødt til at konstatere, at et interessant tilbud nu rammer os danskere. Tilbuddet hedder Spotify, og det er et særdeles omdiskuteret og veldebatteret emne, som har holdt gryden i kog forskellige steder. Fra og med i går er Spotify nemlig blevet tilgængelig for danskerne, så nu har vi adgang til cirka 15 millioner af musikstykker. Prisen er fra gratis til 99 kroner pr måned!

Spotify tilbyder lovlig download af musik, idet Spotify har indgået aftaler med KODA, pladeselskaber og musikeaggregatorer som bl.a. Universal Music Group (og MBO), Sony BMG, EMI Music, Warner Music Group, Merlin og The Orchard, samt en række uafhængige danske pladeselskaber. Tjenesten giver umiddelbar adgang til masser af forskellig musik, og du har adgang til musikken hvor du vil og hvornår du vil. Dette foregår gennem en enkel, hurtig og intuitiv platform som kan benyttes som en reklame-baseret gratis tjeneste eller som en betalt reklame-fri abonnementsordning. Ni lande har tjenesten til rådighed, blandt andet: USA, Storbritannien, Sverige, Finland, Norge og altså nu også Danmark. 10 millioner brugere har registreret sig, og det anslås at omkring 2 millioner betaler det månedlige abonnement.

– Vi er vildt glade for, at vi fra i dag kan tilbyde Spotify til de danske musikelskere. Musik er en af de mest sociale ting, der findes og det er derfor vi har indbygget de bedste sociale features i Spotify så det er nemt at dele den ultimative musikoplevelse med hinanden. Jeg vil gerne byde alle musikfans velkommen til Spotify-familien og jeg håber, at danskerne vil elske at bruge Spotify lige så meget som vores andre millioner af Spotify-brugere i verden, siger svenske Daniel Ek, der er grundlægger og CEO for Spotify.

www.spotify.com

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.