Spil bolden i FIFA 11

Spil bolden i FIFA 11

Verdens bedste fodboldspil er tilbage. FIFA 11 er titlen på det seneste spil fra EA Sports, og som altid er det svært at blive skuffet, når spillet lægges i husets Xbox 360 konsol. Som fodboldnørd er det en fornøjelse at lægge fingrene på controlleren i håb om at vinde en enkelt eller to kampe, men helt nemt er det ikke. Altså at vinde. Men hvad er det, der før FIFA 11 så voldsomt godt?


Først og fremmest er grafikken i top. Den senere tid har jeg taget mig selv i at lægge mærke til målscener, når jeg ser Champions League eller uddrag fra den danske Superliga. Det er faktisk ret bemærkelsesværdigt hvor godt FIFA 11 er i stand til at efterligne de jubelscener, som spillerne boltrer sig i, når holdet har scoret. Der sidder nogle meget dygtige grafikere og spiludviklere bag FIFA 11, og som gammel fodboldspiller med en slem knæskade er det sjovt at spille en god omgang fodbold med knægten i hjemmet – også selv om jeg får bøllebank gang på gang.


Tab og vind
Det er da heller ikke overraskende at FIFA-serien nu har solgt mere end 100 millioner eksemplarer på verdensplan. Elementerne i spillet er geniale, og EA Sports magter virkelig at udnytte Xbox Live til at give spillet et pift i den rigtige retning. Man kan sige hvad man vil, men det er nu ret festligt at snuppe en omgang bold med vennerne, selv om de sidder et helt andet sted. Med headset på hovedet er kommunikationen til stede, og så er det en fordel, at vennerne ikke kan se én, hvis man taber…


Det nye Personality + gør det muligt at individualisere spillerne endnu mere, og derudover vil du opleve den totale bevægelsesfrihed i de mange nærkampe om bolden med det nye 360 graders Fight for Possession-system, der forvandler de fysiske opgør fra tilfældige sammenstød til komplette kollisioner, som ser ganske livagtige ud. Der vil også være det nye Pro Passing-system, hvor afleveringernes præcision bestemmes af både brugernes evner med controlleren, spilleren på banens færdigheder, kampsituationen og intensiteten under kampene. Ret fedt.


Ugentlige opdateringer
Og tilbage til Xbox Live: den særlige My Live Season til FIFA 11 på Xbox 360 og PlayStation 3 gør det muligt for abonnenter at blive del af den virkelige fodboldverden hver eneste uge med dynamiske opdateringer med information fra virkelighedens ligaer fra og med den 29. september. My Live Season-tjenesten vil byde på ugentlige opdateringer af spillernes form, spillerhandler, skader, karantæner, kampe, resultater og ligastillinger i Barclay’s Premier League, La Liga BBVA, Ligue 1, Bundesligaen og Serie A, og det kræver  – naturligvis – at din Xbox eller PlayStation er koblet på internettet.


Hvis jeg skal bruge min kvalitetstid på et sportsspil, er FIFA 11 helt klart et af de spil, som jeg vil fiske frem fra reolen. FIFA 11 er fænomenal underholdning, og grafik, lyd, musik og stemning på tilskuerpladserne er særdeles livagtigt, især hvis man oplever spillet i HDMI-kvalitet. Nettiops anbefaler FIFA 11, og spår at spillet bliver en sikker træffer under juletræerne. Man kan downloade en demo af spillet til pc. Størrelsen er på hele 1 GB, så der skal hentes en pæn klat, inden bolden triller på din computerskærm.


www.ea.com/soccer/fifa

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.