Spam fra Skandinews

Spam fra Skandinews

De senere dage har jeg med interesse fulgt min spam-mappe i Gmail. Ikke fordi at spam er noget, der er værd at bruge ressourcer på, men fordi Gmail somme tider er lidt for effektive i frasortering af mails. Det hænder at relevante mails ved et uheld lander i spam-mappen, og det er jo ret ærgerligt, hvis det er en kontrakt til halvanden million kroner pr. måned, der ryger i glemmebogen. Nå, tilbage til spammappen i Gmail. Som regel er det udenlandske spammails, der lokker med viagra, billige damer, andre potensforlængende midler, software, spil og hvad der ellers forsøges af narrestreger. De senere dage er en ny type mails dukket op: spam på dansk!

Hov! Sagde jeg spam på dansk? Jamen, det er jo vanvittigt dyrt, hvis danske firmaer forsøger at sende spam ud til private brugere. Forskellige virksomheder har allerede mærket gevaldige økonomiske smæk, fordi de sende reklamer af sted til folk, som ikke havde ønsket at modtage disse elektroniske reklamer. Aircom fik ifølge Computerworld en bøde på 400.000 kroner, mens Debitel ifølge Ehandelsfonden fik en bøde på 2 millioner kroner for udsendelse af spam. Derfor er dansk spam et sjældent syn. Så jeg måtte naturligvis tjekke den nye, danske spam.

Slet de ækle spammails
Bag udsendelsen gemmer sig en mailadresse fra domænet Skandinews.es. Et domæne, der skilter med skandinavisk indhold, men også et domæne, der stammer fra Spanien. Vi har altså tale om en flok grove folk, der synes det er helt fint at bombardere os danskere med spam, men for at de ikke skal få et gok i pengenøden, er de trukket til varme himmelstrøg, hvorfra de udsender deres møgirriterende spam.

De har udtænkt sig den plan, at de via et mailinglistesystem frister folk ind på hjemmesider, hvor folk kan ”slippe for husleje et år” eller man kan få ”Danmarks hurtigste kontantlån”. Man kan desuden ”prøve Blåbærekstrat i 30 dage for 0 kroner”. Alle spammeddelelser indeholder links til hjemmesider, hvor man kan læse mere om de gode tilbud, og desuden indeholder disse spammails et link, hvor man opsige abonnementet af disse enestående spammails. Mit råd er, at man holder neglene for sig selv og at man sletter disse ækle spammails. Der kommer intet godt ud af at klikke på disse links, snarere tværtimod. Et klik på linket fortæller nemlig banditterne, at de har succes med deres forehavende, og så sender de bare endnu mere spam ud.

Et tjek på domænet fortæller at sitet tilsyneladende er hjemhørende på en tysk server. Jeg forsøgte at gå ind på www.skandinews.es, men her fortælles det at siden desværre ikke er tilgængelig for øjeblikket. Prøv igen senere… Desuden anvender fæhovederne et mailinglist-system fra http://mailinglisteurope.com. Det er nogle sølle båtnakker, som man ikke skal bruge for meget krudt på!

SIDSTE: Dagens høst, her tirsdag den 4. oktober klokken 09.10: 6 stk spam med så attraktive titler som “Test verdens sundeste nyhed gratis”, “Over 500 forskellige parfumer billigt til salg” og “Vil du have 1500 kroner i tilskud til ny pc”. Spam stinker!

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.