Søgning i debatforummer

Søgning i debatforummer

En af nettets lyksaligheder er efter min mening den mængde debatforummer, der findes derude. Og jo: det må altså gerne hedde forummer i flertal, hvilket du selv lige kan tjekke ud på www.dsn.dk, som er Dansk SprogNævns hjemmeside. Debatforummer er jo steder, hvor folk med forskellige interesser mødes, og debatterer specifikke emner. Nettips har som bekendt sit eget forum, hvor det primært er it emner, man drøfter derinde, og forummet er kendetegnet ved flinke medlemmer og admins, som snakker pænt til hinanden. Når man besøger de enkelte forummer, er der ofte en søgefunktion indbygget, så man nemt og hurtigt finder de informationer man er ude efter.

 

Forestil dig for eksempel at du via en søgning i Google er landet i et debatforum, hvor man diskuterer campinglivet. Campingvogne, fortelte, grilludstyr og liggeunderlagt bliver debatteret i lange baner, og du er egentlig kommet for at finde bestemte informationer om en campingplads på Ærø. Her kan det somme tider være en kamp at finde lige netop diskussioner, hvor ærøske campingpladser er under luppen. Måske burde du hellere finde et andet debatforum, hvor der er spot på campingpladser på Ærø. Ved at søge i Google efter ”campingpladser på Ærø” vil du helt sikkert finde en masse hjemmesider, der berører dette emne. Men hvad nu hvis du udelukkende er ude efter debatforummer, der snakker om ærøske campingpladser? Jo, så bruger du også Google.

Skjulte skatte i debatforummer

Google har nemlig en sektion, som kun går efter søgeresultater, der har udspring i debatforummer. På dansk hedder det såmænd Google Diskussioner, og søgesiden ligner en hvilken som helst Google. Eneste forskel er at man i søgefeltet bliver bedt om at ”søge efter diskussioner”. Hvis du i søgefeltet for eksempel indtaster ”campingpladser på Ærø”, vil Google finde debatforummer, hvor emnet berøres. Hermed slipper du altså for hjemmesider, der reklamerer for ærøske campingpladser. I stedet sendes du til debatforummer, hvor man har travlt med at berøre campingpladserne på Ærø. Nu er eksemplet her nok ikke det mest opfindsomme, og du har sikkert langt bedre eksempler end ovenstående.

Google Diskussioner er helt sikkert et element, som jeg vil berøre næste gang jeg underviser i internetsøgning. Ved at bruge denne form for specialiserede søgeområde sikrer jeg, at jeg vil få serveret søgeresultater, som tager udgangspunkt i debatter mellem mennesker, der mødes i debatforummer. Det er ofte her, at man finder de største guldkorn, og det er også ofte her, at man finde de skjulte skatte. 

www.google.com/webhp?tbm=dsc

{fcomment}

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.