Snapchat for hemmelige beskeder

Snapchat for hemmelige beskeder

Snapchat er blevet lidt af et hit, og jeg tør slet ikke sætte tal på hvor stor en værdi Snapchat har, hvis opfinderne skulle finde på at sælge skidtet. For uvidende om Snapchat kan jeg fortælle, at det er en smart tjeneste, hvor man sender små videoklip og billeder til venner og bekendte. De har så x antal sekunder til at se videofilmen eller billedet i. Herefter afgår filen ved døden og Snapchat destruerer automatisk billedet/filmen.

Det er der mange, som synse godt om. Især unge mennesker bruger Snapchat i et væk, og tjenesten skulle være ret populær, hvis man synes man har lyst til at sende hemmelige fotos til nogen, men hvor man gerne vil sikre sig at ingen andre ser det pågældende foto. Så bruger man Snapchat: man tager et billede, sender det af sted og når modtageren har åbnet billedet, vil vedkommende have fx 7 sekunder at kigge på billedet, hvorefter det automatisk destrueres. puf!

En lignende tjeneste fås også til beskeder. Det kan være at du har lyst til at sende en person en kærlighedserklæring, men du ønsker at det bliver mellem dig og personen. Her kan du i så fald bruge tjenesten Privnote, som faktisk foregår lige som Snapchat. Næsten. Der er dog en mindre forskel, som du lige skal være opmærksom på:

Svaghed: klik ikke på fremmede links

Du hopper ind på Pricnote.com og skrive en note/bemærkning i det lille felt. Når du er færdig med at skrive din besked, klikker du på knappen Create note. Herefter får du et link, og det er så dette link, som du skal sende til den person, som skal se din private besked. Når personen åbner din mail og klikker på det pågældende link, vil personen kunne læse din private besked. Når beskeden er læst, vil den automatisk destruere sig selv.

Når du skaber din hemmelige besked, kan du desuden afmærke at du gerne vil have besked, når din besked er blevet læst. På den måde sikrer du dig, at personen vitterlig har læst din besked. Du behøver altså ikke at gå og tænke på, om personen nu har læst din hemmelige besked. Hvis du vælger denne ekstra funktion, skal du angive din egen emailadresse, hvorefter du får besked pr mail.

Når modtageren får en mail, der fortæller at en privat besked ligger og venter, er det altså meningen at personen skal klikke på det pågældende link. Lige netop denne detalje er måske systemets svage led, for mange vil afholde sig fra at klikke på et link til et sted, som de måske ikke kender. Det er jo efterhånden punkt nummer 1 i sikkerhedsbogen over dem alle: klik helst ikke på et fremmed link. Man kan dog sige at hvis du og modtageren kender Privnote, kan I uden problemer bruge systemet og på den måde have fortrolige dialoger kørende, uden at andre kan snage i samtalen.

Har du en smart måde at dele hemmelige beskeder på?

www.privnote.com

Læs også

2 Comments

  1. Troels

    Der efterlyses en smart måde at dele hemmelige beskder på.

    Som bruger af Snapchat må jeg næsten påpege, at Snapchat også har en indbygget chat-funktion.

    Beskeden slettes automatisk når man har set den en gang, medmindre enten afsender eller modtager markerer den i chat-vinduet, i så fald bliver beskeden hængende.

    Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.