Smart søgning i Windows 7

Smart søgning i Windows 7

Når du sidder ved din Windows 7 computer, bruger du med garanti en masse genveje til at starte dine programmer op. Disse genveje er måske placeret på Skrivebordet, i Hurtig Start-menuen nedersti skærmen, eller også klikker du på Start-knappen, holder musen henover Alle programmer og finder det ønskede program i mylderet dér. Det samme er måske gældende, hvis du skal finde et Worddokument, et Excel-ark, et digitalt billede eller et stykke MP3 musik. Du klikker dig frem til de ønskede mapper, hvor du finder de ønskede filer, men ved du at der findes en smartere facon?

Fidusen er søgefeltet i Startmenuen i Windows 7. Ved at klikke på den runde Startknap får du et søgefelt til rådighed, hvor du kan søge blandt ”alle programmer og filer”. Og det er godt nok et smart søgefelt. Et søgefelt som er vildt overset – også af undertegnede – inden jeg blev gjort ekstra opmærksom på det via Lifehacker. Nu har jeg leget med feltet, og det er blevet en rigtig god ven. Prøv for eksempel at skrive følgende i søgefeltet og se hvilke gode forslag der popper frem:

  • Paint: Tegneprogrammet Paint
  • Wordpad: tekstebehandlingen WordPad
  • ie: Tilføj/fjern programmer
  • st: Biblioteker
  • dok: Mappen Dokumenter

Bemærk at du også kan søge i indholdet af dine dokumenter. Der søges altså ikke kun efter filnavn, men også efter indhold. Hvis du vil bestemme hvilket indhold Windows skal indeksere, skriver du blot indeks i søgefeltet. Her definerer du selv hvad der skal indekseres på harddisken.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.