Slut med spam fra Nigeria

Slut med spam fra Nigeria

Min Indbakke oversvømmes i perioder af spam fra bestemte lande. Det er især mails fra Pakistan, Nigeria og Malaysia, der har det med at invadere Indbakken, men heldigvis er min Gmail god til at sortere skidt fra kanel. Eller hvad det nu hedder. Gmail går efter visse ord, afsendere og berygtede IP-adresser, og hvis de lander i mailboksen, lægges de automatisk over i mappen med uønsket post, altså spam-mappen. Nu har et dansk firma udviklet software, der sorterer på anden vis, nemlig efter afsenderlandet.

Firmaet hedder WebHosting A/S, og her har man udviklet et system, som gør at man kan fravælge mails fra bestemte lande. Firmaet ser deres løsning som supplement til det almindelige spamfilter, og systemet er netop udviklet, fordi det meste spam kommer fra en lille broget skare ude i verden.

Farveller, Nigeria!
– Der er et meget stort potentiale for denne type antispamteknologi både for private og virksomheder. Alle andre producenter på markedet går efter at sortere ud fra indhold, men ved at sortere allerede på IP-grupper fra bestemte lande, som eksempelvis Pakistan, Nigeria og Malaysia, hvor en dansk brugere sjældent får mail fra, så kan man reducere mængden af spam, der kommer frem til ens spamfilter med op til 95 procent, siger udviklingschef for WebHosting A/S Thomas Wincentz.

Systeme har været ude i en testfase, og her er man godt tilfreds med resultatet. Firmaet DanBBS testede løsningen, og her fik man pludselig meget mindre spam end normalt, faktisk fik man under en tyvendedel af normalen. I første omgang vil geografisk spamfiltrering kun komme alle kunder, der har deres mailservere hos WebHosting A/S, til gode.

www.webhosting.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.