Slet filer for altid

Slet filer for altid

Et blik i mine Dokumenter fortæller, at jeg har en del ragelse liggende. Uaktuelle breve, fallerede artikler, uoriginale festinvitationer og den slags ligger bare og fylder, og et blik i billedmappen er ikke sjovere. Jeg er nemlig ikke specielt god til at knipse løs med det digitale kamera, så der er mange fejlskud imellem. Derfor er der også behov for at slette mange af disse digitale billeder. Mange af os sletter løs og tror derved at vi har skabt plads til mange andre ting på harddisken. Der sker desværre bare det, at filerne lander i Windows Papirkurv – og dermed kan de stadig hives frem i lyset. Men ønsker du netop, at filerne ikke kan genskabes?

Hvis du partout ønsker at slette filer godt og grundigt, så de ikke kan genskabes, så tømmer du sikkert Papirkurven, og tænker at så er alt godt og sikkert. Nu er filerne væk for evigt. Men nej. Sådan er det ikke. Ved hjælp af programmer kan data genskabes, og dermed er filerne ikke så velslettede som du tror. Nej, for at slette filer effektivt har du brug for at stykke software, der kan spolere, rive og flå filerne i stykker. Moo0 FileShredder er navnet på et gratis program, der kan hjælpe dig med at slette og ødelægge filerne komplet.

Fileshredder spolerer det område på harddisken, hvor de slettede filer ligger. Altså spolerer på den ikke-destruktive facon. Programmet overskriver området op til flere gange. Du trækker filerne ind i programmet, og så går FileShredder ellers i gang med at molestere filerne. Der kan være problemer med at foretage denne handling i Windows Vista og 7, hvis du ikke er logget på som administrator på pc’en. Installationsfilen er på 3 MB, så det ødelægger ikke din nattesøvn!

www.moo0.com/software/FileShredder

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.