Skjulte tricks i Google

Skjulte tricks i Google

Google er vor allesammens foretrukne søgemaskine – eller næsten da. Nogen bruger Bing, fordi de ikke ved at Bing er den automatiske søgemaskine i Internet Explorer mens andre bruger GoGoDuck, fordi de har regnet den ud. Men de fleste af bruger Google, som er hurtig, relativ pålidelig og serverer relevante links. Google kan bruges til meget, og her kommer eksempler på, hvad Google også kan!

Valutaomregner

Google kan blandt andet bruges til at omregne valuta for dig. Hvis du for eksempel vil vide, hvad 11 euro er værd,s kriver du blot følgende i Googles søgefelt:

11 euro

Så vil Google straks fortælle dig, at 11 euro er 81,85 kroner værd. Hvis du for eksempel ønsker at vide hvad 11 euro er værd i amerikanske dollars, skriver du blot:

11 euro to dollars

Vejrudsigten

Google hjælper dig også med vejrudsigten. Og det er meget enkelt! Du skriver først navnet på den by du ønsker en vejrudsigt for, efterfulgt af ordet forecast, for eksempel

Svendborg forecast

Lynhurtigt får du en vejrudsigt for den kommende uge, og ved at klikke på de enkelte dage, får du mere at vide om temperatur, vind og nedbør.

Lommeregner

Brug også Google, hvis du akut står og skal regne noget ud. Google er nemlig også en lommeregner, som du bruger ved at skrive regnestykket i søgefeltet, for eksempel

81/9

eller

17*11

Skråstreg er division, mens stjerne er gange. Du kan naturligvis også plusse og minusse. Bemærk at du får en avanceret lommeregner frem på skærmen, når du først har bedt om svaret på et regnestykke.

Resultat fra en bestemt hjemmeside

Hvis du ønsker at finde ud af om et bestemt søgeord optræder på en bestemt hjemmeside, er der råd for det også. Du skal blot skrive navnet på hjemmesiden efterfulgt af søgeordet, og så går robotten i gang med at lede på den pågældende hjemmeside. Du skal lige tilføje site og et kolon. Du skriver for eksempel

site:nettips.dk wordpress

hvis du ønsker at finde artikler her på Nettips, der handler om WordPress.

Google på skrå

Endelig skal du prøve denne lille søgning, som jo egentlig er meget sjov. Du kan nemlig få Google til at tippe om på siden. Tror du ikke på mig? Så prøv at skrive følgende i søgefeltet:

do a barrel roll

Og alt dette skal naturligvis ske i www.google.dk

Læs også

1 Comment

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.