Skal jeg betale multimedieskat

Skal jeg betale multimedieskat

Skal jeg betale multimedieskat? Dette spørgsmål er der sikkert nogen, som har lyst til at spørge sig selv. Og det kan de gøre med rette. Selv om multimedieskatten er afskaffet og begravet dybt i den virtuelle muld, eksisterer der stadig en form for multimedieskat. En undersøgelse fortæller nemlig at over 400.000 danskere betaler skat af de smartphones, som de får stillet til rådighed af arbejdsgiveren. Denne smartphone skat er lidt af en guldgrube for en trængt dansk økonomi, idet den indbringer omkring 415 millioner kroner i den danske statskasse for 2013. Men er det rimeligt at du og mange andre skal betale denne skjulte form for multimedieskat?

Mulitmedieskatten fik dødsstødet i 2011. Året efter dukkede smartphone skatten op, og den ramte alle os, som får stillet en smartphone til vores disposition af vores flinke arbejdsgivere. Multimedieskatten ramte over en halv million danskere, og man mente at den nye smartphone skat blot ville ramme cirka 130.000 danskere. Med tiden er der dog sket det, at vi er flere som får stillet en smartphone til rådighed via arbejdet, så tallet er i dag på cirka 420.000 danskere. Disse danskere skal årligt betale 2.500 kroner i smartphone skat. En computer som bruges på jobbet og ikke er stillet til rådighed som led i en aftale om lønnedgang, er skattefri. Internetforbindelser, der giver adgang til arbejdsgiverens netværk, er også skattefri.

Morten Bangsgaard, som er direktør i IT Branchen, er ked af den skjule multimedieskat. Bramfrit siger han følgende:

– Det er udtryk for en forældet tankegang, at medarbejderne skal betale skat af de smartphones, som de bruger til at udføre deres arbejde med. Smartphones er i dag blevet et arbejdsredskab nøjagtigt ligesom computere er det, siger Morten Bangsgaard. Hører du til en af de danskere, som betaler en form for multimedieskat (læs: smartphone skat)?

www.itb.dk

 

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.