Skab din egen startside

Skab din egen startside

Når du starter din surftur på nettet, bruger du en browser. Browseren er det program, som du læser hjemmesider med. Nogen bruger Internet Explorer. Andre bruger Google Chrome. Og så er der nogen, som anvender Safari eller Firefox. Eller måske endda Opera. En nyere spiller på browser banen hedder Pale Moon.

Pale Moon er en Firefox baseret browser, der virker til Windows, Android og Linux. Ikke til Mac. Derfor kan jeg ikke teste den i øjeblikket, da disse linjer forfattes på en MacBook Pro. Men Pale Moon er navnet på denne open source browser, som altså forsøger at tage kampen op imod de store drenge på banen. En af de interessante ting ved Pale Moon er dens forsøg på at skabe den personlige startside.

Nettips eller Google?

Startsiden er den første hjemmeside, som du møder, når du starter din surfrunde på nettet. Mange bruger Google. Og mange bruger ufrivilligt MSN. Jeg bruger enten Nettips eller Google. Pale Moon har indgået et samarbejde med startside foretagendet Start Me, og det har resulteret i et interessant projekt, som du måske kan have glæde af.

Hvis du hopper ind på http://palemoon.start.me vil du se en række interessante hjemmesider dukke op på skærmen. Du ser således eksempelvis

 • eBay
 • Wikipedia
 • StumbleUpon
 • Twitter
 • Facebook
 • Instagram
 • Gmail
 • Outlook
 • YouTube
 • Spotify
 • Og mange flere

Det fede ved Start.Me er at du selv kan manøvrere rundt på hjemmesiderne, så de står i den rækkefølge du ønsker det. Hvis du skal være yderligere raffineret, opretter du en profil hos Start.Me, hvorefter du selv bestemmer hvilke hjemmesider, som skal fremstå på denne smarte startside.

Alt er bygget op ved hjælp af små såkaldte widgets, altså små kasser med indhold. Du kan tilføje de widgets som du ønsker ved at klikke på Add widget øverst til højre (når du altså er logget ind). Du kan vælge imellem en lang række widgets, hvilket foregår ude til venstre i en fiks menu. Her finder du alt fra gode indkøbsmuligheder til e-mail over sociale medier.

Lige som du har lyst

Du kan naturligvis selv skrive de hjemmesideadresser ind i systemet, som du ønsker skal stå på din startside. Glem ikke www.nettips.dk, vel? Du redigerer, fjerner og tilføjer widgets som det behager dig, og du bestemmer slev hvor mange widgets og kolonner du ønsker på din startside. Du bestemmer også selv baggrundsbilledet på startsiden.

Du afgører endvidere om det skal være din private og personlige startside, eller om du vil dele den med andre. Og så publisher du såmænd bare din side. That’s it! Bemærk at du skabe x antal startsider. Nogen foretrækker måske en bestemt startside til privat brug, mens startsiden skal se anderledes ud til jobbrug eller studiebrug. Eller måske ønsker du en speciel startside til børnene?

Nå, jeg er gået i gang med at skræddersy min egen startside hos Start.Me. Jeg bemærker at hvis du ønsker at tilføje en Facebook widget, ønsker firmaet at få adgang til nogle af mine informationer. Så blev det tilbud strøget! Så ville jeg tilføje min Gmail. Igen ønsker firmaet at få adgang til visse informationer hos Google. Så blev det tilbud også tiltet.

Well, Start.Me er ganske smart hvis du ønsker en startside med en masse smarte bogmærker, eller hvis du kan acceptere at de får adgang til nogle af dine grundlæggende informationer. Jeg ved godt hvad jeg foretrækker …

www.start.me

Læs også

3 Comments

 1. El Barsko

  Jeg havde, i sin tid, megen glæde af iGoogle. Den kunne stort set det samme, som StartMe.
  Desværre forsvandt den november 2013.
  Jeg ledte efter alternativer til iGoogle, og efter, at have prøvet nogle stykker, faldt jeg for igHome.com.
  igHome kan det samme, som iGoogle, men med en, for mig, stor forskel: igHome kan også, udover Gadgets, benytte RSS Feeds. Hvilket jeg benytter mig meget af.

  Reply
 2. luuk

  Hello El Barsko,

  With start.me, you can also add your own RSS feeds. We also a provide a library with thousands of prepopulated feeds.

  Reply

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.