Skab den gode hjemmeside

Skab den gode hjemmeside

Er du ude på at skabe den gode hjemmeside? Har du en drøm om at oprette, vedligeholde og redigere den gode hjemmeside, som folk nyder at besøge igen og igen? I så fald er der nogle ting, som jeg synes du skal have med i overvejelserne, når du sammensætter den gode hjemmeside. Intet her i livet kommer af sig selv, hvilket også er gældende hvis du agter at starte den gode hjemmeside op. Her følger en række tips og tricks til at skabe den gode hjemmeside, men husk at holde hjemmesiden vedlige. Ellers vil alt dit arbejde i værste fald være spildt! Inden du går i gang med at skabe den gode hjemmeside, kan det være en stærk idé at nedfælde dine tanker på et stykke papir, så du altid kan vende tilbage til de tanker du gjorde dig, da du påbegyndte arbejdet.

 

Indholdet er det vigtigste. Du kan skabe nok så flot en hjemmeside med en masse geniale gimmicks og funktioner, men hvis læserne fornemmer at de ikke får noget ud af deres besøg på din gode hjemmeside, forlader de sitet og vender i værste tilfælde ikke tilbage. Derfor skal du tjekke din statistik og se hvilke sider der læses, og hvilke sider der ikke læses. Overvej at fjerne de sider, som ikke læses.

Giv læserne noget indhold som hjælper dem videre. Den gode hjemmeside har et indhold, som på en eller anden måde hjælper folk med at løse et problem eller en udfordring. Hvis du driver en hjemmeside, som henvender sig til hundeejere, bør du give gode tips til, hvordan folk for eksempel får deres hund til at gå pænt i snor. Eller du kender måske til gode steder i Danmark, hvor de gode hundelufterskove befinder sig.

Lyt til læsernes kritik. Hvis du modtager mails eller kommentarer, der kritiserer indholdet på sitet, så vær åben overfor at du rent faktisk skal komme op i et højere gear. Det kan være hårdt at tage imod kritik af et hjertebarn, men hvis kritikken er berettiget, bør du straks gå i gang med at implementere de gode ideer og derved forøge chancen for at skabe den gode hjemmeside.

Korte afsnit, optimerede billeder og punktopstilling

Husk også at den gode hjemmeside toner hurtigt frem på skærmen. Det kan godt være at du er god til at tage gode billeder, men sørg for at disse billeder ikke loader for langsomt på hjemmesiden. Folk er utålmodige, og hvis de skal vente for mange sekunder på at få helheden ud af dit site, klikker de væk. Den gode hjemmeside titter hurtigt frem på skærmen, så optimer dine billeder og plugins, så hjemmesidens hastighed optimeres.

Navigationen er vigtig, så sørg for at dine menuer er logisk opbyggede. En topmenu med for mange dropdowns gør det svært for folk at hitte rede på sitet, og i disse tider med smartphones og tablets er en nem navigation alfa og omega. Du synes muligvis at din nyeste dropdown menu er med til at skabe den gode hjemmeside, men jeg frygter at du tager fejl.

Endelig er det vigtigt at dit indhold er læsevenligt. Det er helt ok at skabe lange tekster, men forsøg at pakke disse tekster så indbydende ind, at folk magter at læse dem til ende. Dette kan du gøre ved hjælp af relativt korte afsnit. Du kan også med fordel anvende underoverskrifter (rubrikker) eller punktopstillinger til at gøre den gode hjemmeside nemmere at læse på store og små skærme.

Held og lykke med den gode hjemmeside. Hvis du endnu ikke er kommet i gang, synes jeg du skal sætte stikket i og virkeliggøre dine tanker og ideer. Det kan kun gå for langsomt! Hvis du tænker over hvilken CMS du skal bruge til hjemmesiden, anbefaler jeg WordPress. Sådan kommer du i gang med WordPress.

{fcomment}

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.