Simple måder at gøre Windows 7 hurtigere på

Simple måder at gøre Windows 7 hurtigere på

Der er mange måder at gøre Windows 7 hurtigere på, hvoraf nogle af disse er forholdsvis simple og kan klares ved at ændre den grafiske brugerflade, mens andre er mere avancerede. I det følgende gennemgås nogle af de mere avancerede teknikker til at optimere Windows 7.

Korrekt opsætning af Windows 7 ReadyBoost service   
Ved denne teknik skal brugeren have en usb-nøgle til rådighed.
1. Brugeren skal have en hurtig flash/usb-nøgle (kompatibel med ReadyBoost) som skal bruges til at konfigurere ReadyBoost funktionen i Windows 7.
2. Efter isætning af USB-nøglen åbnes ’Computer’. Højreklik på USB drivet, åbn derefter ReadyBoost i menuen og tjek ”Brug denne enhed” af.
3. Til sidst skal brugeren konfigurere hukommelsen på USB-nøglen, så computeren får adgang til den ønskede mængde ekstra RAM. ReadyBoost funktionen i Windows 7 tillader altså computeren at benytte den hukommelse der ligger på en tilsluttet USB-nøgle, og bruge den som ekstra RAM – dermed ekstra hastighed.

Deaktiver søgnings-indeksering funktionen
Denne funktion hjælper med at holde styr på dokumenter og foldere i Windows 7, med formålet at hurtigt kunne administrere og søge blandt dem, men der bruges så mange af systemets ressourcer på det at det sløver Windows. Nedenfor ses hvordan man deaktiverer funktionen.
1. Højre klik på ”Computer” og klik på ”Administrer”. Herefter vil vinduet ”Computeradministration” dukke op.
2. I dette vindue skal brugeren klikke på ”Tjenester og programmer”. Klik derefter på ”Tjenester” – en række funktioner vil nu vise sig i listeform.
3. Find funktionen ”Windows søgning (Windows Search)” og højre klik på denne, vælg så Egenskaber. Ændre nu ”Starttype” til ”Deaktiveret”.

Øg den virtuelle hukommelse i Windows 7
Denne teknik er særligt gavnlig for brugere, som arbejder med flere programmer og vinduer åbne på samme tid. Denne arbejdsform belaster systemet og nedsætter dets ydeevne, men brugere kan øge den virtuelle hukommelse og afhjælpe problemet.
Virtuel hukommelse fungerer i forbindelse med RAM (hukommelse). Hard disk plads kan bruges som virtuel hukommelse til at opbevare midlertidig information, som normalt ikke bruges as af programmer og styresystemet. Den ekstra plads giver Windows 7 flere ressourcer at trække på, og gør systemet hurtigere. Teknikken er beskrevet i de følgende punkter:
1. Højre klik på Computer og vælg derefter Egenskaber.
2. Klik ind på ”Avancerede Systemindstillinger”, og i det nye vindue vælges ”Ydeevne” under fanebladet Avanceret – tryk på ”Indstillinger”.
3. I det næste vindue vælges fanebladet ”Avanceret”, hvorefter brugeren klikker på ”Skift” under virtuel hukommelse. 

Brugeren skal nu vælge den rette mængde MB som skal bruges som virtuel hukommelse under størrelse. Man bør være opmærksom på at den allokerede mængde ikke bør være lavere end den anbefalede mængde, som generelt ligger til at være 1,5 gange større end den fysiske RAM. Du har nu øget den virtuellet hukommelse på din computer.
Hvis du har fulgt guiden, så vil du opleve at din langsomme PC nu føles hurtigere end før.

[Artiklen er leveret af Spamfighter]

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.