Sikkerhedskopi af harddisken

Sikkerhedskopi af harddisken

De fleste, der har prøvet af formatere en harddisk – det vil sige at slette den helt og aldeles – for at reinstallere eksempelvis Windows ved, at det er hårdt og knapt så underholdende arbejde. Det tager nemlig tid, og det er langt fra særligt morsomt at sidde med en stak cd’er for at installere diverse drivere til maskinens hardware. Samtidig sker der somme tider det, at man ikke kan finde de korrekte cd’er, hvorefter man er nødt til at starte en brugbar pc op for at finde de relevante drivere på nettet.

Når maskinens indre dele er up to date, venter en ordentlig stak nødvendige opdateringer til det pågældende styresystem, og det er en proces, som snildt tager en time eller to. Det optimale er, hvis man har en tro kopi af et dugfrisk styresystem, som er fit for fight og som ikke er smudset til alskens unødigheder. Indtil videre har det været en lettere besværlig proces at snuppe en komplet sikkerhedskopi af hele computeren, men det gør hardwareproducenten Iomega nu noget ved. De lancerer nemlig en ekstern USB harddisk, som er i stand til at gøre dette arbejde for os.

En komplet kopi uden dikkedarer
I princippet kan dette smarte klone-system fra Iomega bruges på enhver USB harddisk, men for at få adgang til godteposen kræver det at man råder over en gyldig licens til det program, som sørger for sikkerhedskopieringen. Programmet fra Iomega hedder V.Clone, og det er i stand til at tage en komplet back up af hele din Windows computer. Det betyder at dine dokumenter, mails, musik, digitale billeder, videoklip, spil og diverse programmer gemmes over på den eksterne harddisk.

V.Clone er grundig, og ifølge producenten er der tale om en komplet sikkerhedskopi, hvor alle filer og mapper gemmes over på den eksterne harddisk. Hvis man vælger at lade denne eksterne harddisk stå tændt og tilsluttet i baggrunden, magter den selv at synkronisere eventuelle ændringer på computeren. Dette er ret smart, hvis du eksempelvis installerer et nyt program på din computer. Uden at du løfter en finger, vil denne ændring automatisk blive overført til sikkerhedskopien på USB harddisken. Det samme er naturligvis også gældende, hvis du overfører billeder fra dit digitale kamera til computeren.

Arbejd ude – tag med hjem
Desuden indeholder dette system en smart krølle på halen: ved at tage en hel sikkerhedskopi over på en USB harddisk, har du pludselig din computer “på dig”, uanset hvor du er i verden. Tag USB harddisken med under armen og bevæg dig ud i verden. Uanset hvor du er, kan du koble denne eksterne harddisk til hvilken som helst Windows pc. Herved har du på nul komma fem en “virtuel” udgave af din egen pc. Hvis du arbejder løs på denne facon, gemmes alle ændringer på den eksterne USB harddisk. Næste gang du vender hjem og kobler USB harddisken til din pc, synkroniserer programmet automatisk de to versioner. Det betyder, at de ændringer du har foretaget på USB harddisken pr. automatik overføres til din egen Windows pc.

For at bruge dette smarte system, kræver det at du har en 32 bit version af Windows 7, Windows Vista eller Windows XP. Pc’en skal som minimum have én GB RAM, og så skal du have en gyldig licens til V.Clone.

www.iomega.com/vclone

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.