Sikkerhed til hele familien

Sikkerhed til hele familien

Det sker med jævne mellemrum: jeg bliver kontaktet af folk, hvis computere pludselig er inficeret med skidt og kanel. Underlige meddelelser, useriøse programmer der påstår at der er virus på computeren og den slags. Virusser, orme og malware flyder rundt på nettet, og især børn kan hurtigt uanende komme til at klikke på noget forkert. Google kender mange af farerne på nettet, og nu har søgemastodonten etableret et sikkerhedsafsnit for børnefamilier: The Family Safety Center

Nu er der altså ikke tale om et hyggeligt indkøbscenter med friske varer på hylderne. I stedet skal sikkerhedscenteret ses som et godt tilbud til børnefamilier, som har børn i den klikdygtige alder. Hvis ungerne er gamle nok til at bevæge musen henover internetskærmen, er der nemlig god grund til at belære børnene nogle basale ting, ikke kun på sikkerhedsområdet, men også når det handler om sites, der henvender sig til det voksne publikum.

Sikker søgning – også på YouTube
Det drejer sig om at fortælle ungerne, at de skal bruge de små grå, når de surfer på nettet: lad nu være med at fortælle personlige ting såsom adresse, telefonnummer og skole til fremmede mennesker. Desuden har Google oprettet et afsnit, som gerne skal beskytte børnene i højere grad, blandt andet via SafeSearch og en Safety Mode på YouTube. En stak links til sites, der hjælper børnefamilierne videre gør det altså nemmere for fædre og mødre at forklare om de farer, der er på internettet.

– I denne tidsalder er det vigtigt at børnene får en viden om nettet. Gode, sunde og ansvarlige vaner på nettet er nødvendige, og vi tænker dagligt på, hvordan vi kan hjælpe forældre og lærere med opgaven, skriver Google i en blog. Det gør de altså nu med deres Family Safety Center. Nettips hylder det gode initiativ.

www.google.com/familysafety/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.