Sikkerhed til din smartphone

Sikkerhed til din smartphone

Kaspersky, eksperter i sikkerhedsprogrammer, er på banen med nyt software, der beskytter din smartphone.

Flere og flere mennesker investerer spareskillingerne i små, smarte mobiltelefoner, der kan lidt af hvert: opkald, sms, e-mail, MP3-musik, fotografering og surf på nettet er ikke ualmindeligt, når det handler om tidens gennemsnitsmobiler. Denne kendsgerning har minimum to sider: 1) de er supersmarte og 2) de er særdeles eftertragtede – også af tyveknægte. En undersøgelse foretaget af SANS Institute viser, at 30 pct. af alle smartphones bliver stjålet hvert år, og at mere end 800 ondsindede programmer er kendt for at inficere smartphones. Dette har sikkerhedsfirmaet Kaspersky taget til sig, og firmaet tilbyder nu en løsning, som giver en forbedret sikkerhed til ejere af smartphones.

Se mobilos på Google Maps
Løsningen hedder Kaspersky Mobile Security 8.0, og den er vældig gennemtænkt. Først og fremmest er det – med programmet installeret på telefonen – muligt at observere, hvor den stjålne telefon befinder sig. I sikkerhedspakken ligger således et modul, som udelukkende har til formål at spore hvor telefonen er. Det foregår meget simpelt: brugeren sender en sms med en adgangskode til den stjålne eller bortkomne telefon, hvorefter Kaspersky Mobile Security 8.0 sender et link retur, der kan bruges i Google Maps – Googles geniale kortløsning. Herefter kan man nemt finde mobilens placering. Hvis man vil blokere mobilen, så den ikke kan bruges af andre, sender man et kodeord via sms til telefonen, som herefter bliver låst, indtil et nyt kodeord er indtastet. Clean SMS-funktionen kan rydde alle data på mobilens hukommelse og hukommelseskort. Det er især gavnligt, hvis man har vigtige data liggende på mobilen. Sikringen af mobilen foregår ligeledes ved at sende en sms og et kodeord.

Spær telefonen med en sms
Nu er banditter sjældent helt tåbeligt indrettet foroven, så mange af tyveknægtene vil – som noget af det første – pille telefonens SIM-kort ud. Her har Kaspersky Mobile Security 8.0 en indbygget funktion, der hedder SIM Watch. Denne funktion vil sende en skjult sms-besked eller e-mail med det nye nummer til ejeren på et forprogrammeret nummer eller en forprogrammeret mailadresse. Denne funktion gør det altså muligt for ejeren at slette oplysninger eller blokere mobiltelefon uanset telefonnummer på et nyt SIM-kort. Hertil kommer, at politiet kan bruge det nye nummer til at spore telefonen.

– Kaspersky Mobile Security 8.0 kombinerer vores nyeste teknologi, som er beregnet til at beskytte smartphones, med vores erfaring i bekæmpelse af angreb fra cyberkriminelle. Denne sikkerhedsløsning går skridtet videre fra cyberangreb til også at inkludere beskyttelse mod fysiske udfordringer, der er vigtige ved mobile enheder, der nemt kan tabes eller stjæles, siger Eva Maria Matell, Managing Director for Kaspersky Lab i Norden.

Hold øje med børnene
Forældrekontroldelen i sikkerhedspakken fra Kaspersky gør det muligt at forhindre forsendelse fra og modtagelse af uhensigtsmæssigt indhold eller upassende oplysninger på barnets mobiltelefon. Man kan desuden blokere bestemte telefonnumre såsom overtakserede numre for at styre telefonregningen og sikre, at barnet ikke snydes til at ringe til disse numre. Facebook har visse applikationer, som ikke er hensigtsmæssige at anvende, så selv om sikkerhedspakken hjælper i mange situationer, er der også andre tilfælde, hvor en snak med børnene er den mest nyttige idé.  Skulle børnene ikke reagere på sms-beskeder eller opkald, har pakken en SMS Find-funktion. Med SMS Find-funktionen er det muligt for forældre at lokalisere deres børn, hvis mobiltelefonen indeholder GPS-funktion.

Endelig skal den indbyggede scanningsoftware have ord med på vejen. I pakken ligger såvel antivirus- som spamscanning af indgående meddelelser, og derved er det nemmere at spærre af for uønskede meddelelser. Kaspersky Mobile Security 8.0 understøtter mobiltelefoner med Symbian OS 9.x og Windows Mobile 5.0, 6.0 og 6.1. Vejledende pris er 299 kroner.

www.kaspersky.dk

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.