It sikkerhed: 3 gode tips

It sikkerhed: 3 gode tips

Brug din computer med fornuft. Blot et øjebliks ubetænksomhed kan medføre fatale situationer, og der er således ikke langt fra smil og tilfredshed til irritation, vrede og ærgrelse. Det handler om at bruge hovedet, når du sidder ved computeren, og Ghacks.net gør det ikke sværere end det egentlig er. De lancerer 3 gode tips til sikkerhed på computeren. Nettips iler med at bringe de 3 gode tips videre til vores danske læsere.

Opdateringer
Når du tænder din computer, er der en ordentlig mængde programmer, der snart kommer i vælten på din skærm. Måske starter du op med Windows som styresystem, og bagefter surfer du måske en tur på nettet med Internet Explorer, eller du læser måske mails med Outlook. Modtog du en pdf-fil, som du åbner med Adobe? Eller var der en hjemmeside med noget Flash på? Hver gang du anvender et program, er der en potentiel risiko for, at programmet er forældet. Måske er det hullet som en si, så derfor handler det om at opdatere dine programmer. Ghacks foreslår at du bruger gratisprogrammet PSI til at holde alle dine vigtige programmer opdaterede.

PSI: http://secunia.com/vulnerability_scanning/personal/

Sikkerhedssoftware
Sikkerhedsprogrammer er aldeles uundværlige på en Windows computer. Heldigvis findes der rigtigt mange gode sikkerhedsprogrammer, og mange af disse er endda gratis. En firewall og et antivirusprogram er obligatorisk, hvis du spørger mig. Ghacks har forskellige forslag til programmer, for eksempel Comodo’s Firewall og Avast antivirus. Jeg vil også gerne minde om et program som Malwarebyte’s, som er en effektiv støveklud.

Comodo’s Firewall: www.personalfirewall.comodo.com/

Avast: www.avast.com/en-us/free-antivirus-download

Malwarebytes: www.malwarebytes.org

Fornuft
Endelig skal du bruge din sunde fornuft, når du sidder ved computeren. Lad være med at stole alt for meget på det du ser og læser. Modtager du eksempelvis en e-mail, hvor der står at du kan vinde en million kroner ved at klikke på et link, så lad være! Hvis en bank pludselig skriver og fortæller at nogen har pillet ved in bankkonto, så lad være med at klikke på et link, der kan ”redde” hele din formue. Hvis nogen beder om dit password eller måske PINkode, så lad være med at logge ind et ”sikkert” sted. Tænk dig godt om, og hvis et tilbud næsten er for godt til at være sandt, så er det det sikkert også…

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.