Sikker homebanking

Sikker homebanking

Tiderne byder hele tiden på farer, når vi bevæger os rundt på nettet. Trojanske heste, virusser og skumle stykker spyware betyder, at vi netfolk skal være på vagt hele tiden, hvis vi vil undgå de værste koder inde på vores harddiske. Et af de emner, der bekymrer mange mennesker ved computeren er, om de kan gå i banken online uden at skulle frygte at andre plyndrer hele beholdningen. Det handler kort og godt om sikker homebanking. Hvad kan man gøre for at sikre sig imod bedragerier?

Personligt er jeg for det meste på vagt, hvis jeg skal indtaste personlige koder og den slags. Lige så snart det handler om personlige oplysninger bør ethvert netmenneske tænke sig grundigt om, inden man kaster sig ud i de store indtastninger. Phishing er en velkendt metode til at lokke folk og friste koden ud af hovedet på intetanende ofre. Det handler om at have nogle sikkerhedsprogrammer på computeren, som er opdaterede. Antivirusprogrammer, som fik seneste opdatering for et par uger siden, er værdiløse over for de nyeste angreb.

Når det handler om sikker homebanking, bør man hele tiden have fokus på sig selv. Hvor bevæger du dig hen på internettet og hvor mange personlige informationer giver du på andre sites? Hvilke programmer eller plugins henter du ned til computer, og har du tillid til de hjemmesider, som du besøger? Har du tendens til at klikke på fristende hjemmesideadresser i mails fra folk, som du ikke kender? Lad være! Der kommer sjældent bonus ud af at klikke på spammails.

Brug flere browsere
Virusser findes snart overalt, og hvis du ikke har et antivirusprogram, der holder øjne og ører åbne, risikerer du snart at have en fæl virus eller trojanske hest på harddisken. Der er med andre ord åbnet op for, at banditterne i værste tilfælde kan skaffe sig adgang til din computer og dermed de informationer, som du fodrer den med.

En metode til en sikrere homebanking er at bruge én browser til det formål, og anvende andre browsere til hverdagssurf. Ofte installeres grimme programmer på harddisken under surfturene, og de fæle programmer lægger sig ofte ind i browserens virkefelt. I det øjeblik browseren anvendes til personlige informationer, kan de opsnappes af banditter.

Desuden er det vigtigt at bruge forskellige passwords. Sørg for at give din homebanking et password, som du ikke anvender andre steder. Hvis du skulle falde i sumpen på et websted, er det betryggende at vide, at de ikke har dit homebanking kodeord. Bland små og store bogstaver sammen med tal. Det giver som regel gode passwords. Har du behov for at notere dine logins ned for bedre at kunne huske dem, kan det være en fordel med papir og blyant. Læg papirlappen et sted, hvor de færreste kunne finde på at kigge.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.