Sikker download

Sikker download

For nogle år tilbage kørte kampagnen sikker sex, og i bedste sexistiske ånd hylder Nettips en artikel fra norske DinSide, som handler om sikker download. Vi ved jo godt at nettet er fyldt med masser af elementer, der er lige til at hente ned til harddisken, men vi ved også godt, at der er risici forbundet med at downloade fra nettet. Trojanske heste, virusser, malware og andre fæle ting er muligvis gemt i nettets godbidder, og det man troede var et scoop af et download, kan vise sig at være et trist bekendtskab. Det handler om at downloade de sikre filer. Og hvordan gør man så det?

DinSide anbefaler at man foretager en grundig research inden man downloader et specifikt program. Hvis man ikke kender programmet, er det en god ide at foretage en søgning i Google, hvor man indtaster navnet på programmet. Hvis søgeresultatet byder på risende omtale af programmet, bør man holde snitterne i ro. Søgeresultater giver ofte et godt overblik over hvilken type program, der er tale om. Hvis ord som spyware, virus og malware omkranser søgeresultaterne, så sæt din lid til hjemmesidernes bedømmelse af pågældende program. Find hellere et alternativ.

Røde lamper blinker
Du kan også besøge SiteAdvisor, som er sikkerhedsfirmaet McAfees opfindelse. Ved at hente et lille program får du nu en hjælpende hånd, når du surfer på nettet. SiteAdvisor vil advare dig, hvis du bevæger dig ud på gyngende grund på sites, der har et blakket ry. En rød “lampe” vil blinke, hvis du er på vej til at tilbringe tid på lumske hjemmesider.
www.siteadvisor.com

Endelig kan du besøge debatforummer på nettet, hvor du sædvanligvis får kyndig hjælp. Debatforummet her på Nettips består af hjælpsomme folk, som hellere end gerne hjælper dig videre, hvis du er i tvivl om et programs lødighed. Sikker download er et emne, som man altid bør tage seriøst. Hvis du har gode råd til folk, der ønsker at downloade, er du mere end velkommen til at poste dine tips og tricks herunder.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.