Sexafpresning på internettet

Sexafpresning på internettet

Internettet kan bruges til mange ting. Nogen af os nyder en kop kaffe mens vi svælger den ene historie i os efter den anden, mens andre nipper til teen når informationerne om det næste indkøb skal indtages. Og så er der jo dem, som drikker vand, mens de tjekker mails, ordner netbank og suger historier fra Facebook til sig. Jo, nettet er en broget samling af informationer.

Dertil skal naturligvis lægges de lyssky banditter, som konstant forsøger at narre ting og sager ud af os. Det kan være pinkoder, cpr-numre og kontonumre, så de kan hæve kassen på vores vegne. Men det kan også være slemmere ting, banditterne har for. For eksempel at påstå, at de har lystige videoklip af folk, som har muntret sig selv foran den bærbar computer.

Giftelysten kvinde søger mand

Afpresningen går som regel på, at hvis folk ikke betaler et beløb i bitcoins, vil banditterne frigive videoen på internettet og dermed sætte folk i et pinligt lys. Jo, sexafpresning er sandsynligvis kommet for at blive. En ny undersøgelse foretaget af Cisco fortæller, at der siden juli 2018 er sket en stor stigning i omfanget af online sexafpresning, også kendt som Sextortion.

Disse sexafpresninger falder på forskellige måder, og banditterne forsøger hele tiden at være et skridt foran i kampen om at snyde dig, mig og naboen. En af klassikerne er den falske mail, hvor en giftelysten kvinde viser stor interesse for dig. Sådan en mail kunne for eksempel se således ud:

Hello MR, I am Anastasia, I am looking for man to become couple in the beautiful country of Denmark, and I see you. I have many successful business with clothes and wedding dress for woman, and I will like to meet you beautiful men.

Og så er der ellers en række mænd, som allerede kan se en glorværdig karriere foran sig udi ægteskab og partnerskab i en succesrig forretning. Man kan næsten ikke dy sig for at høre mere til den skønne og dygtige Anastasia.

Betal eller vi spreder sexvideo

I dag er det altså en anden form for sexafpresning, som finder sted på internettet. Det er netop truslen med at dele sexvideoer af dig, hvis du ikke straks overfører en stak bitcoins til banditterne. Gør du ikke det, vil hele verden snart kunne se dig hygge dig med dig selv foran din bærbares webcam.

De fleste af os kan godt abstrahere fra den slags trusler, idet vi tænker at de rundsender de tomme trusler til millioner af internetbrugere hver dag. Dér hvor situationen bliver giftig er, når banditterne i samme trusselsmail fortæller at de har haft adgang til hele din computer, og at de råder over dine brugernavne og passwords til forskellige konti på internettet.

I samme åndedrag røber de så et af dine logins, og det er så her at kæden falder af for mange internetbrugere. Hvis de ligefrem kender et af mine passwords, har de med garanti også haft adgang til computerens webkamera. Og så vælger mange altså at overføre et beløb til banditterne i håb om at sexvideoen ikke bliver offentliggjort på nettet.

Sagen er blot at banditterne ikke råder over noget som helst fra din computer. Det login, som de måske med rette præsenterer for dig, kan være et af dine logins, som er blevet blotlagt på en af nettets mørke hjemmesider. Det sker nemlig, at større tjenester bliver hacket, og at brugernes logins spredes til banditter. Banditterne bruger herefter denne information til at sætte ekstra pres på afpresningen.

De sløsede banditter

Banditterne er imidlertid ej heller for kloge, fastslår Cisco i undersøgelsen. De sløser nemlig med at fjerne deres spor, når ofrene har overført bitcoins til deres pengetanke. Undersøgelsen viser, at banditterne anvender de samme virtuelle Bitcoin Wallets flere gange, når de modtager penge fra folk, som ikke tør andet end at betale.

Dette mønster betyder at man har mulighed for at kæde disse lyssky handlinger sammen med en given bandit eller banditgruppe. Om det så giver pote i en eventuel efterforskning, skal jeg ikke kloge mig omkring, men jeg gætter på at der allerede nu er en ordentlig stak sager kørende hos myndighederne, og at de næppe kommer i bund med anmeldelserne.

Banditterne sidder rundt omkring i verden, men undersøgelsen angiver følgende 5 lande som værende de mest angribende:

  • Vietnam (15,9 pct.)
  • Rusland (15,7 pct.)
  • Indien (8,5 pct.)
  • Indonesien (4,9 pct.)
  • Kazakhstan (4,7 pct.)

Se flere interessante informationer fra undersøgelsen lige her.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.