SEO software: SEO Spyglass

SEO software: SEO Spyglass

En af de allervigtigste ting, når man ejer en hjemmeside, er at få besøgende ind på siden. Og det kan være et hårdt stykke arbejde, for med flere milliarder hjemmesider på internettet er der stor konkurrence. Derfor er det af største vigtighed at man har gode placeringer i Google. Google er uden al tvivl den søgemaskine de fleste netsurfere bruger, og som ejer af en hjemmeside er det et must at forsøge at blive så gode venner med Google som overhovedet muligt. Det kræver en del hårdt arbejde at komme op i søgeresultaterne, men heldigvis er der programmer der kan hjælpe dig lidt på vej. SEO Spyglass er et eksempel på et ægte stykke SEO software, som vi har kigget nærmere på.

Tanken bag SEO Spyglass er at du undersøger hvordan konkurrerende hjemmesider ligger placeret enten på bestemte søgeord, eller blot hvordan det ser ud med hensyn til deres URL. Bagefter er det så meningen at du skal analysere dig frem til, hvorfor de ligger så godt placeret. Helt konkret åbner du SEO Spyglass, indtaster et eller flere søgeord, som er vigtige for din hjemmeside og endelig indtaster du webadressen på en konkurrent/kollega. Herefter vælger du de søgemaskiner som programmet skal gennemsøge, og her kan du bl.a. vælge alle de store tjenester som Google, Bing, Alexa med videre, men også nationale søgemaskiner, for eksempel danske, russiske, kinesiske og hollandske. Dette er ret nyttigt, hvis du går efter et bestemt marked i et bestemt land. Herefter går SEO Spyglass i gang med at finde ud af, hvilke sites der linker til konkurrentens hjemmeside. Link Popularity og linkbuilding er vigtige faktorer i kampen om gode placeringer i Google, og SEO Spyglass er altså i stand til lynhurtigt at finde hjemmesider, som du måske også kan få links til din hjemmeside ind på.

Overhal konkurrenterne
Efter ganske kort tid har SEO Spyglass analyseret konkurrentens såkaldte backlinks. Du får i den betalte version af SEO Spyglass mulighed for at gå endnu dybere ned i konkurrentens site og andre relevante faktorer for placeringen i søgemaskinerne. Det er eksempelvis hjemmesidens alder, eksterne links og backlinks. Disse informationer kan vise sig at blive temmelig nyttige i dit arbejde med at søgemaskineoptimere. Vær beredt på at det kan tage et stykke tid (10-20 minutter), idet SEO Spyglass gør arbejdet grundigt.

Når SEO Spyglass er færdig med analysen, har du nu et godt stykke ”arbejdspapir” foran dig. Du får en komplet oversigt over hjemmesider, som linker til konkurrenten, og du kan altså nu vælge at besøge disse sider med henblik på at overtale dem til at linke til dit site. Det er et ganske barsk stykke arbejde, som er noget tidskrævende. Ikke desto mindre kan det vise sig at det lige netop er medvirkende til, at du overhaler konkurrenterne i Google og andre søgemaskiner. Inden du når helt amok og sætter SEO Spyglass på detektiv-opgaven, så overvej om programmet skal analysere samtlige søgetjenester. Jeg anbefaler at du udvælger de vigtigste, hvilket i mine øjne er Google, Bing og Yahoo.

Din linkbuilding bliver styrket
Resultatet af analysen er fantastisk. Du får en ordentlig bunke informationer, som du kan bruge i det videre arbejde. Her synes jeg især du skal tjekke den PageRanking (PR), som hjemmesiderne har. Hvis du kan få et link ind på et site med en høj PR, vil du tjene yderligere ”bonuspoint” på den konto. Med andre ord er SEO Spyglass et godt og nyttigt værktøj, når du skal i gang med at finde egnede linkpartnere. Du finder hurtigt ud af hvor konkurrenterne har deres links placeret, og dermed kan du gå i gang med at overtale disse sites til at linke til dig også. De netsurfere som tror at det er ”piece of cake” at komme til at ligge højt i søgeresultater, må tro om igen. Google og de andre søgemaskiner bliver til stadighed mere intelligente, og det bliver mere og mere svært at ”narre” sig til gode placeringer. Tag arbejdstøjet på og kom i gang med at finde egnede sites, der gerne vil linke til din hjemmeside. Din Linkpopularity vil stige, og dermed er du godt på vej til at blive gode venner med Google og de andre.

SEO Spyglass fås i en gratis, begrænset version. Hvis du er en engageret webmaster, der gerne vil have flere gæster ind på hjemmesiden, koster pro-versionen lige under 100 dollars. Hvis du ønsker at teste programmet, kan du gøre det i en gratis version. Her skal du blot aflevere dit navn og din mailadresse, hvorefter du får tilsendt et link, hvorfra SEO Spyglass kan downloades. Prøv det. Jeg tror ikke du bliver skuffet. Det blev jeg i al fald ikke.

www.link-assistant.com/seo-spyglass/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.