SEO software: Rank Tracker

SEO software: Rank Tracker

Dagens artikel om SEO software, altså programmer der hjælper dig videre med henblik på søgemaskineoptimering, hedder Rank Tracker. Rank Tracker er et bitte, men yderst hjælpsomt program, der er i stand til at analysere din hjemmesides placeringer i søgeresultaterne på bestemte søgeord. Ved hjælp af Rank Tracker får du altså et hurtigt overblik over, hvordan hjemmesiden ligger på nøgleord (keywords), der er vigtige for dig eller din virksomhed. Vi ved jo godt at gode placeringer i Google er mere end vigtige for hjemmesidens succes. Dårlige placeringer i Google giver færre besøgende og dermed muligvis færre kunder. Gode søgeresultater er lig med flere antal gæster på sitet.

Rank Tracker er nemt og simpelt at gå til: du indtaster den webadresse, som programmet skal koncentrere sig om og herefter det eller de søgeord, som skal tjekkes efter i diverse søgemaskiner. Og når jeg skriver søgemaskiner, er det mange søgemaskiner, der er tale om. Du får simpelt hen mulighed for at vælge imellem en masse forskellige søgeværktøjer, og der er givetvis søgemaskiner, som du ikke kender. Mit råd er at du nøjes med at vælge de store og anerkendte søgemaskiner som Google, Bing, Yahoo og Alexa. Hvis du vælger for mange, risikerer du en alenlang rapport, som måske forvirrer mere end den gavner. Bemærk at du også kan vælge nationale søgemaskiner, fx Google Danmark, Bing Danmark, Yahoo Tyskland osv.

Få inspiration til andre søgeord
Når webadresse og søgeord er indtastet går Rank Tracker i gang med at analysere dine søgeords placeringer i de valgte søgemaskiner. Det går der et stykke tid med, alt efter hvor hurtig internetforbindelsen er og hvor mange søgeord du har angivet. Når programmet har analyseret søgeordene i søgemaskinerne, får du serveret en frisk rapport, der fortæller dig hvordan situationen ser ud. En graf fortæller dig hvordan hjemmesiden er placeret på de enkelte søgeord, og værktøjet er praktisk hvis du løbende følger placeringerne – det kan klart tilrådes! SEO er en løbende proces, der aldrig stopper.

History Records er en anden mulighed, hvor du hurtigt og enkelt kan se placeringen for de enkelte nøgleord. Du får ligeledes URL’en for den pågældende side, der er listet højest. Ranking Data giver dig et overblik over søgeordets placering i samtlige valgte søgemaskiner. Det kan være opløftende men også nedslående at vælge denne metode. Du vil sikkert opdage at søgeordet er godt i nogle søgemaskiner, mens det ser noget skidt ud i andre. Sådan er livet som SEO nørd. Skulle du beslutte dig for at tilføje søgeord i rapporten, gøres dette via knappen Add, og mangler du inspiration til andre søgeord, kan du bruge funktionen Suggest, der tager udgangspunkt i Googles AdWords Keyword Tool. Det er en god måde at få indopereret andre relevante søgeord på dit site.

Godt, effektivt værktøj
Rank Tracker er et effektivt væktøj, hvis du mangler et hurtigt overblik over situationen for dine vigtige søgeord. Det er temmelig vigtigt at du har gode placeringer på dine søgeord, og derfor er det ret essentielt, at du hele tiden observerer placeringer for disse søgeord. Hvis jeg skal stille et enkelt spørgsmålstegn ved Rank Tracker, må det være faren i at bruge programmet. Mange søgemaskiner, herunder Google, bryder sig ikke om disse automatiserede stykker software, der lænser søgemaskinen for informationer. Hvis søgemaskinen opdager, at et program analyserer løs i baggrunden, risikerer man at søgemaskinen ”blacklister” websitet og lægger den bagest i hierarkiet. Jeg skal forsøge at foretage en research på denne centrale problemstilling og vender tilbage, når jeg har noget konkret om spørgsmålstegnet.

Rank Tracker kan fås i en gratis testversion eller du kan købe programmet i en fuld version, der giver dig mange flere valgmuligheder. Denne fulde version koster 99 dollars. Det kan anbefales idet du kan gemme dine rapporter og dermed følge udviklingen i din SEO. Bemærk at denne omtale af programmet er en overfladescanning af mulighederne. Skal jeg nævne en anden smart mulighed er det at du kan inkludere konkurrenternes webadresser. Dermed kan du sammenligne dit site med konkurrenterne på udvalgte søgeord.

SIDSTE: Rank Tracker indeholder en såkaldt User Agent, der betyder at programmet udfører søgningerne, så det ser ud som om at det er flere forskellige mennesker, der udfører søgningerne. Det er ganske smart, for så vil søgemaskinerne ikke opfatte arbejdet som spam. Om User Agenterne så virker efter hensigten skal jeg ikke garantere, så nu håber jeg at firmaet bag softwaren læser denne artikel og har lyst til at kommentere på problemstillingen.

www.link-assistant.com/rank-tracker/

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.