SEO: Hjælp til søgeord

SEO: Hjælp til søgeord

Har du brug for hjælp til søgeord? Så kan du med rette læse videre, for her følger lidt tips og tricks til, hvordan du finder velegnede og relevante søgeord til din hjemmeside. En masse virksomheder og private ejere af websites tænker grundlæggende for lidt på den store betydning, som de rette søgeord på hjemmesiden har. Hvis hjemmesiden ikke indeholder de rette søgeord, risikerer ejeren at siden ikke dukker op blandt Googles søgeresultater, og så er penge og ressourcer næsten spildt. Her får du tips til at finde de rette søgeord til din hjemmeside.

Gå i tænkeboks
Først og fremmest skal du tænke grundigt over, hvilke søgeord der er vigtige for dig. Hvilke søgeord tror du, at folk anvender, når de googler efter en hjemmeside som din? Hvis du for eksempel sælger økologiske æg, hvad tror du så at folk ville skrive i Google? Skriver de æg, økologiske æg, økologiske landæg, æg fra økologisk landbrug etc?
Spørg gerne venner og bekendte om, hvad de ville skrive, hvis de skulle finde en hjemmeside som din, og hvis kunder ringer dig op, så notér hvilke ord kunderne bruger, når de efterspørger dit produkt eller service.

Besøg kolleger
Det skader heller ikke at kaste et blik på, hvilke søgeord dine kolleger anvender på deres websites. Du skal naturligvis ikke tyvstjæle alle deres gennemtænkte søgeord, men man må gerne lade sig inspirere på internettet. Prøv at kaste et kritisk blik på kollegernes tekster, og skriv de søgeord op, som du finder velegnede til din forretning. Det er jo ikke sikkert at skrabeæg er et godt søgeord på din hjemmeside.

Hjælp til søgeord: Brug Google

Surf en tur ind på Google og begynd at skrive et søgeord. Læg mærke til, at Google automatisk foreslår søgeord, der matcher de første bogstaver du skriver. Hvis du for eksempel skriver æg øk, vil Google straks foreslå æg økologiske, æg øko, æg økologi og pasteuriserede æg økologiske. Du får med andre ord nogle guldkorn forærende af Google, som gemmer diverse søgninger i dens enorme database. Opret også gerne en konto hos Google og prøv deres søgeordsværktøj i Google AdWords. Her får du en guldgrube af relevante søgeord.

Og der er meget mere guf
Prøv også nogle andre tjenester på nettet, der hjælper dig med at finde de rette søgeord. www.ubersuggest.org er en genial service, som hurtigt finder frem til gode søgeord. Jeg afprøvede funktionen med søgesætningen økologiske æg, og på få sekunder fandt den frem til 65 forslag, for eksempel økologiske æg fra burhøns, økologiske æg fritgående, billige økologiske æg, økologiske æg fyn og så videre.

Har du et godt tip til at finde de rette søgeord? Del tippet med os andre herunder i kommentarfeltet.

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.