SEO for nybegyndere

SEO for nybegyndere

Søgemaskineoptimering forkortes ofte med SEO. SEO står for Search Engine Optimization, og handler dybest set blot om at hjemmesider bliver etableret på så fornuftig vis, at de dukker højt op i søgemaskinernes søgeresultater. Hvis du har en hjemmeside, hvorfra du sælger helseprodukter, er det altså mere end vigtigt, at dit site dukker op på side 1 blandt de tusindvis af andre søgeresultater. Lander dit site på side 2, 3 eller derunder, er der en grim risiko for, at din hjemmeside ikke oplever det store boost!

Her i landet er der mange, som kalder sig SEO-eksperter og jeg anerkender da også at de virkeligt dygtige ved hvad de taler om. Prisen for deres hjælp er bare ublid!

Du kan som webmaster selv forsøge at skabe noget fornuftigt ud af din hjemmeside. Her er nogle enkle grundregler.

Skriv originalt indhold
Når du skriver tekster til din hjemmeside, skal du sørge for at indholdet er unikt. Undlad at kopiere tekst fra andre hjemmesider. Google hader ”duplicate content”, altså indhold der kan læses på andre sites.

Brug TITLE
Når du arbejder med hjemmesiden bør du sørge for at dit TITLE-tag indeholder de vigtige søgeord. Sørg for guds skyld også for at indholdet i TITLE stemmer overens med indholdet i teksten.

Skriv til mennesket – men tænk på robotten
Når du skriver tekster til din hjemmeside, bør du hele tiden tænke på, at dine tekster primært læses af mennesker! Derfor skal teksterne naturligvis bygges pænt og ordentligt op. Du bør dog også lige huske at skrive teksterne, så robotterne får deres appetit styret. Brug de vigtigste søgeord med omtanke, men gentag dem nogle gange undervejs, så robotten ikke er i tvivl…

Brug overskrifter
Når du skriver dine tekster, er det en god ide at bruge overskrifter, hvor de gode søgeord indgår. Her kan du med fordel bruge H1 og H2 tags. Du kan også krydre dine tekster ved at skrive de gode søgeord med fed tekst en gang imellem.

Skaf links – linkpopularity

Endelig er det mere end nødvendigt at du skaffer nogle indgående links. På dansk betyder det at du skal ud at skrive til andre webmastere og bede dem om at linke til dit site. Link Popularity er ofte tungen på vægtskålen. Jo flere der linker til dit site, jo mere populær vil du være i søgerobottens øjne.

Jo, der findes mange metoder til at søgemaskineoptimere hjemmesiden. Hvis du er ude efter de gode (men dyre) drenge, er det nok primært Thomas Rosenstand og Mikkel deMib, du skal have kløerne i. De ved temmelig meget om SEO, og de er heler ikke blege for at tage deres betaling for deres viden.

www.concept-i.dk

www.demib.com

{fcomment}

Læs også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.